Peugeot za Bruxelles priprema električnu ofenzivu

Peugeot za Bruxelles priprema električnu ofenzivu

Od 13. do 22. siječnja 2023., u dvorani 7 Palais du Heysel, Peugeot će prisustvovati prvom ovogodišnjem međunarodnom sajmu, a glavni naglasak će biti na struji.

Novi E-3008 stiže u rujnu
Peugeot 3008 i 5008 dobili blagohibridne (MHEV) izvedbe
Peugeot je predstavio potpuno novi električni SUV E-3008

Sajam automobila u Bruxellesu ove godine slavi 100. godišnjicu, a na njemu će prisustvovati mnogi proizvođači. Među njima je i Peugeot, koji će poseban naglasak staviti na struju, odnosno na svoje električne i elektrificirane modele.

Ovom prilikom je glavna direktorica Peugeota, Linda Jackson, izjavila: „Salon automobila u Bruxellesu nezaobilazan je događaj za Peugeot! Na jubilarnom stotom izdanju tog salona, a ujedno i prvom međunarodnom salonu automobila ove godine, okupit će se gotovo svi proizvođači automobila. Nakon predstavljanja modela Peugeot Inception koncept, naše vizije budućnosti Marke za razdoblje od 2025. do 2030., svoje ćemo elektrificirane modele ponosno predstaviti briselskoj javnosti. Nastupom na ovom sajmu započinjemo vlastitu tehnološku ofenzivu i potvrđujemo svoju ambiciju za budućnost: učiniti Peugeot vodećom markom za 100 % električna vozila.“

Tako će biti prikazan novi Peugeot 408 koji se nudi u dvije plug-in hibridne izvedbe – sa 180 KS i s 225 KS, a dostupan je i s benzincem od 130 KS, a tu je i 308 SW koji je također dostupan u dvije plug-in hibridne izvedbe. Dorađeni e-208 GT sada dolazi sa snagom motora od 156 KS (do sada 136 KS), a zahvaljujući manjoj potrošnji donosi i veću autonomiju od 398 km.

Bit će izloženi i modeli 508 Sport Engineered u limuzinskoj i karavan izvedbi, a neizostavan je i Peugeot 9X8, nova generacija hibridnog natjecateljskog automobila visokih performansi. Osim ovih modela, na štandu će biti i modeli e-2008, 3008 plug-in hibrid i e-Expert utility model. Ovime Peugeot najavljuje i kako će od prve polovice godine svi modeli biti dostupni s jednim ili više elektrificiranih motora.

KOMENTARI