Električni Peugeot e-208 dobiva snažniji motor i ima malo veću autonomiju

Električni Peugeot e-208 dobiva snažniji motor i ima malo veću autonomiju

Peugeot je najavio poboljšanu električnu izvedbu gradskog modela 208, no sve su promjene oku nevidljive, dok dizajnerskih promjena nema.

Peugeot predstavio LEV liniju koja se sastoji od plug-in hibridnih i električnih modela
70 % modela Peugeota već elektrificirano, a do kraja godine stižu i dvije izvedbe modela 308 plug-in hibrid
Električni Peugeot e-208 od sada je dostupan i na našem tržištu

Peugeot je za 2023. godinu napravio određene izmjene za električni gradski model e-208, a riječ je o novom motoru i novoj bateriji. Tako sada ovaj model dobiva isti motor kojeg pokreće i veći e-308, a riječ je o motoru koji razvija maksimalnu snagu od 115 kW/156 KS, što je 20 KS više nego prije. Okretni moment od 260 Nm ostao je isti.

No ono što je važnije je to da je napravljena dodatna optimizacija motora, a prosječna je potrošnja smanjena na 12 kWh/100 km, što omogućuje 38 km veću autonomiju, odnosno ukupno do 400 km autonomije.

Nova baterija rad na 400 V i kapaciteta je 48,1 kWh a standardno dolazi s jednofaznim punjačem od 7,4 kW, dok je u opciji trofazni 11 kW punjač. Na brzoj punionici snage 100 kW punjenje s 20 % na 80 % traje manje od 25 minuta.

A kako bi odabrali između veće autonomije ili boljih performansi, tu su i tri načina vožnje – Eco, Normal i Sport, a tu je i tipka Brake, koja omogućuje snažnije kočenje prilikom otpuštanja papučice gasa, čime se dobiva dodatna energija.

Peugeot za sada nije objavio performanse, no očekuje se nešto brže ubrzanje do 100 km/h, dok će maksimalna brzina ostati ista. Nisu objavljene ni nikakve informacije o cijenama, no objavljeno je kako prodaja kreće sljedeće godine.

KOMENTARI