Novi Peugeot 408 je fastback SUV

Novi Peugeot 408 je fastback SUV

Peugeot je predstavio još jedan novi model – 408, a iako nema dvije nule u imenu, ipak je riječ o jednoj vrsti SUV automobila coupovskih, odnosno fastback linija.

Putnički automobil s mogućnošću 100% odbitka PDV-a
Pick-up Peugeot Landtrek nećemo viđati na našim cestama
Peugeot ima novi logo i vizualni identitet

Nakon mnogobrojnih najava, Peugeot je konačno predstavio jedan potpuno novi model pad jednim starim imenom – 408, a koje se koristi u Kini. No ovog puta nije riječ o limuzini, već je riječ o svojevrsnom coupe SUV modelu, a zanimljivo je i kako je ovo prvi model takve vrste koji nema dvije nule u imenu.

Novi Peugeot 408 je nastao na temeljima modela 308, no teško ga je svrstati u neku točnu kategoriju, a u Peugeotu ističu kako su ovim modelom osnovali novu klasu, no vidjet ćemo što će pokazati budućnost i koliko će uspjeha biti s ovim modelom.

No jedno mu ne možemo prigovoriti, a to je dizajn i bočna silueta koja izgleda zaista dobro, a zanimljiv je i dizajn aluminijskih naplataka koji su veličine 20 inča i odlično pristaju ovom sportski dizajniranom modelu. 408 je dug 469 cm i donosi međuosovinski razmak od 279 cm, što je za 11 cm više nego kod modela 308 i 5,5 cm više nego kod modela 308 SW, pa je i prostora za koljena više, a prtljažnik ima osnovni obujam od 536 litara.

Ponuda pogonskih motora uključuje 130 KS snažan turbo benzinac isključivo u kombinaciji s automatskim mjenjačem, a tu su i dva plug-in hibridna pogona – sa 180 KS i s 225 KS, koji s ugrađenom baterijom nude autonomiju do 60 km. Dizel motora nema u ponudi i teško da će stići kasnije.

Dizajn unutrašnjosti je dobro poznat i donosi standardno mali volan, digitalni i-Cockpit i veliki središnji multimedijski zaslon, no komande klime su i dalje na zaslonu, čega nismo ljubitelj. Peugeot najavljuje i kako će 408 dolaziti s nizom sustava za pomoć u vožnji, a najavljeno je i kako stiže početkom sljedeće godine, po još nepoznatoj cijeni.

KOMENTARI