Stiže i električni Peugeot e-Expert

Stiže i električni Peugeot e-Expert

Nakon e-Jumpyja, grupacija PSA predstavlja i novi električni Peugeot e-Expert, koji je također dostupan u tri izvedbe dužine i s izborom između dvije baterije.

Peugeot je pokrenuo proizvodnju e-Experta pogonjenog vodikom
Test: Toyota Proace City Verso – Prostor bez granica
Novi Renault Express Van stiže već u travnju, a znamo i cijene

PSA grupacija je predstavila još jedno električno vozilo, Peugeot e-Expert, a riječ je o dostavnom vozilu srednje veličine koji je dostupan u tri dužine karoserije, ali i s izborom između dvije baterije, a najveće razlike u odnosu na e-Jumpyja su one dizajnerske.

Peugeot e-Expert dolazi sa 136 KS snažnim motorom koji u svakom trenutku nudi 260 Nm okretnog momenta i omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 13,1 sekundu, dok je maksimalna brzina elektronički ograničena na 130 km/h.

Slabija baterija ima kapacitet od 50 kWh i nudi doseg od 230 km s jednim punjenjem, dok snažnija baterija ima kapacitet od 75 kWh i omogućuje doseg od 330 km. Punjenje baterije do 80 % na brzom 100 kW punjaču traje svega pola sata, za slabiju bateriju, odnosno 45 minuta za snažniju bateriju.

Kao što smo već rekli, e-Expert dolazi u tri dužine karoserije, i to XS s dužinom od 4,6 m, M s dužinom od 4,95 m i XL s dužinom od 5,3 m, nosivosti do 1.275 kg, odnosno s obujmom korisnog tovarnog prostora od 4,6 m3 do 6,1 m3.

Kako je baterija smještena u podnicu, tako i su navedene vrijednosti identične izvedbama s klasičnim motorima, što je za svaku pohvalu. Svakako treba napomenuti i kako slabija baterija dolazi u sve tri izvedbe dužine, dok se snažnija 75 kWh baterija može dobiti u verziji M i XL.

Ni cijene Peugeot e-Experta još nisu poznate, a znat će se u drugoj polovici godine, kada i kreće službena prodaja ovog modela.

KOMENTARI