Opel je imao tri svjetske premijere na IAA Mobility 2023

Opel je imao tri svjetske premijere na IAA Mobility 2023

Na dva štanda je Opel imao čak tri svjetske premijere na IAA Mobilityju, ali nije nedostajalo ni drugih zanimljivih izložaka.

Opel Astra najprodavaniji model u ožujku
Opel će u Frankfurtu imati tri svjetske premijere
Astra je osvojila Red Dot nagradu za dizajn

Zasigurno najveća zvijezda Opelovog štanda u zatvorenom je bio koncept Opel Experimental, kojim Opel najavljuje budući izgled svojih automobila, ali i tehnologije koje će stići u njih. Jedna od najvažnijih stavki prilikom dizajna Opel Experimentala je nedostatak kroma, a umjesto njega su tu dodatna vanjska osvjetljenja i kontrastna grafika. Experimental je električni SUV koji se temelji na BEV platformi Stellantisa, a dolazi s pogonom na sve kotače.

Tu su i dva nova modela koja uskoro stižu u prodajne salone – redizajnirana Corsa i nova električna Astra Sports Tourer. Sada i Corsa novu, već dobro poznatu Opelovu Vizor masku, koja će se nuditi s najnovijim benzinskim motorima, ali i u dvije električne izvedbe – sa 136 KS i sa 156 KS. Redizajnirana Corsa na tržište stiže do kraja godine.

Svijetska premijera električne Astre Sports Tourer, odnosno karavan izvedbe, koji dolazi sa 156 KS snažnim elektromotorom i baterijom kapaciteta 54 kWh, a autonomija joj je do 416 km. No bez obzira na bateriju, prtljažnik u osnovi zaprima 516 litara, dok se preklapanjem stražnje klupe dobiva prostor od 1553 litre.

A jedan od modela koji je plijenio najviše pozornosti je i Rocks e-XTREME koji je pravi primjer zabavnog četverocikla, a izložen je bio i Rocks Electric Cargo koji nudi više od 400 litara fleksibilnog teretnog prostora.

A uz sve navedeno, na ADAC-ovom štandu je bila izložena i posebna Corsa Rally Electric koju je uredila berlinska umjetnica Elisa Klinkenberg i time napravila mobilno slikarsko platno s porukom, a o čemu više možete pročitati ovdje.

KOMENTARI