Reli automobil s posebnom porukom: Opel Corsa Rally Electric

Reli automobil s posebnom porukom: Opel Corsa Rally Electric

Berlinska umjetnica Elisa Klinkenberg dizajnirala je električni automobil za reli i time je ovaj automobil za reli postao umjetničko djelo s porukom.

Test: MG ZS EV Luxury+ Long Range
EX30 je najmanji Volvo SUV, a dostupan je samo kao električni model
Opel će proizvesti unikatni Rocks e-xtreme

Opel Corsa Rally Electric zvijezda je prvenstva ADAC Opel Electric Rally Cup „powered by GSe”. Opel i potpuno električna Corsa za reli imaju ulogu predvodnika u međunarodnom svijetu relija, a novu dimenziju dobiva zahvaljujući poznatoj umjetnici Elisi Klinkenberg. Elisa je preobrazila ovaj model u upečatljivi „umjetnički automobil”, mobilno slikarsko platno s porukom, kao što se može vidjeti u ovom videozapisu o stvaralačkom procesu.

Corsa Rally Electric koju potpuno pokreće električna energija predstavlja odmak od tradicionalnih vozila za reli. Tri ženska tima u utrci su s muškim suparnicima za titulu na ovogodišnjem prvenstvu i šalju jasnu poruku. Isto to čini i Elisa Klinkenberg. Ova slikarica, spisateljica i umjetnica i sama je bila profesionalna sportašica do 2011., a sada ta dva svijeta objedinjuje na svojim slikama. Inovativni koncept prvenstva ADAC Opel Electric Rally Cup odličan je primjer uspješnog promicanja mladih talenata i električnog automobilizma u cilju održivosti. To Elisu čini savršenom glasnicom koja zajedno s Opelom pokazuje što povezuje automobilizam, umjetnost, ravnopravnost i životni stil te kako njihov spoj može nadahnuti nove, mlade ciljne skupine, a osobito žene.

Elisa Klinkenberg je izjavila: „Svidjela mi se ideja automobila kao praznog slikarskog platna koje se može pretvoriti u umjetničko djelo s jasnom porukom. Automobil Corsa Rally Electric za reli voze žene i dokaz je da zajedno možemo mnogo toga postići! Izazov je bio prenijeti tu poruku na umjetnički način.”

Svojim zelenim, bijelim, ružičastim i crvenim nijansama ovaj neobičan „umjetnički automobil” unosi svježinu u liniju električnih automobila Corsa za reli. Riječ „E[M]POWER!” ispisana bijelim slovima na crnom krovu ne označava samo snagu električne energije, koja pokreće sve automobile na prvenstvu, već i snagu ženskih timova koji se natječu. Kako bi je dodatno naglasila, umjetnica je bočne strane automobila oslikala ovom samouvjerenom porukom: „Mi odabiremo svoj put. Mi smo predvodnice. Pokreće nas samopouzdanje. Pokreće nas vjetar u leđa. Mnogo nas je i dižemo glas. Vrijeme je da žene sjednu za volan.”

Opel je u suradnji s Elisom Klinkenberg udahnuo nov život konceptu „modern German” kao jednog od temelja ovog branda. Uz to, „umjetnički automobil” Corsa Rally Electric obilježava početak velike kampanje na društvenim mrežama. Više informacija uskoro će biti dostupno putem Instagrama i kanala branda Opel i Elise Klinkenberg na društvenim mrežama.

KOMENTARI