Facelift za Opel Corsu

Facelift za Opel Corsu

Opel je pripremio facelift za Corsu, koja sada dobiva Vizor prednju masku kao i veći modeli, a tu je i nova električna izvedba.

Suzuki je predstavio novi SX4 S-Cross, koji donosi novi dizajn i nove tehnologije
Po prvi puta je Corsa dostupna s hibridnim pogonom od 48 V
Redizajnirani Hyundai i20 donosi sportskiji nastup i više opreme

Četiri godine je prošlo od premijere posljednje generacije Corse, pa je pravo vrijeme za zatezanje bora ovog gradskog modela. Najveće dizajnerske promjene su sprijeda, gdje je Corsa dobila već poznatu Vizor masku, pa sada ima isto lice kao i veći Opelovi modeli.

No osim nove maske, tu je i novi prednji branik, a prednja svjetla se sada mogu naručiti i u Intelli-LUX LED matrix izvedbi. Tu je i nov dizajn aluminijskih naplataka, kao i jedna nova boja – Graphic Grey, koji i vidite na priloženim fotografijama.

Što se tiče motorizacije, u ponudi su novi 1,2-litreni turbo benzinci dostupni u izvedbi sa 74 kW/100 KS ili 100 kW/130 KS, koji su dostupni u blagohibridnoj 48V izvedbi, a u ponudi će biti i ostale benzinske izvedbe, dok će kupci moći birati između ručnog i automatskog mjenjača.

Što se tiče električne izvedbe, ona mijenja ime iz Corsa-e u Corsa Electric, iako će oznaka straga ostati samo slovo „e“(!), a osim već standardne izvedbe sa 100 kW/136 KS i autonomijom od 357 km, stiže i snažnija izvedba sa 115 kW/156 KS i baterijom većeg kapaciteta od 54 kWh, koja nudi autonomiju od 402 km i mogućnost brzog punjenja.

Unutrašnjost donosi novi upravljač i presvlake sjedala, a tu je i digitalna instrument ploča te novi 10-inčni multimedijski sustav kojime se može upravljati glasovno. Srećom, komande klimatizacije su još uvijek odvojene od zaslona i njime se upravlja pomoću tri okrugle tipke.

Naravno, tu je i niz sigurnosnih sustava, kao i sustava pomoći vozaču, a redizajnirana se Corsa očekuje na tržištu na jesen, po još nepoznatoj cijeni.

KOMENTARI