Opel će proizvesti unikatni Rocks e-xtreme

Opel će proizvesti unikatni Rocks e-xtreme

Nakon što su obožavatelji dizajnirali posebne izvedbe modela Rocks-e, pobjednički rad Lukasa Wenzhoefera je Opel i proizveo.

Nikad elegantnija petica karavan
I Slovenci imaju aduta: Tushek AEON
Alpine je predstavio A290_β concept, viziju električnog hot hatcha koji stiže 2024.

Često tvrtke naprave posebna natjecanja u kojima fanovi dizajniraju automobile prema vlastitim vizijama, a ovog se puta rad Lukasa Wenzhoefera toliko svidio odgovornima u tvrtki da su odlučili napraviti jedan primjerak.

U odnosu na standardni Rocks-e ovaj unikat izgleda stvarno ekstremnos kotačima koji izlaze izvan karoserije i koji su opremljeni gumama za blato, a dodatno je povećan i razmak od tla. Tu je i roll-bar oko gornjeg dijela kabine koji je sprijeda opremljen s dva dodatna LED reflektora, dok je straga montiran (pre)veliki spojler. Jedino je šteta što ga pokreće isti slabašan elektromotor koji razvija snagu od samo 6 kW/8 KS, no to je dovoljno da postigne maksimalnu brzinu od 45 km/h. Ugrađena baterija ima kapacitet 5,5 kWh i moguće ju je napuniti putem kućne utičnice za tri i pol sati, te nudi autonomiju do 75 km.

Ovom je prilikom Lukas izjavio: „Rocks-e omogućuje mobilnost i mladim ljudima, a moj je koncept te karakteristike doveo na najviši nivo. Off-road mogućnosti promoviraju slobodu gdjegod da krenete. Tu je i više sportskog duha koji obećava i više zabave.“

Opel će proizvesti samo jedan primjerak ovog modela, no tko zna, ako se pokaže veliko zanimanje, možda Opel proizvede i koji primjerak više.

KOMENTARI