Sustav koji prati dubinu profila gume i tlak zraka

Sustav koji prati dubinu profila gume i tlak zraka

Na sajmu bauma u Münchenu Goodyear je predstavio nekoliko zanimljivih inovacija vezanih za gume

Nova trkaća guma Goodyear
Testiranje Goodyear guma u svemiru
Prema istraživanjima Hrvati žele više sigurnosti na cestama

Iako se radi o inovacijama predstavljenima za građevinsku i industrijsku mehanizaciju, ne sumnjamo kako će Goodyear primjenu pronaći i za osobna vozila. Predstavljene su dvije digitalne inovacije: sustav za praćenje tlaka zraka u gumama Goodyear TPMS Heavy Duty i alat za praćenje izdržljivosti guma za građevinsku i industrijsku mehanizaciju EMTrack.

Goodyear je u Munchenu predstavio TPMS, digitalnu inovaciju za praćenje tlaka u gumama

TPMS Heavy Duty uz senzore ugrađene u gume neprestano prati njihov tlak i temperaturu te se podaci putem telematike u vozilu prenose do Goodyearova poslužitelja u kojem se analiziraju. Ukoliko dođe do potencijalnih poteškoća, korisnici se odmah obaviještavaju, a analizom podataka može se prognozirati životni vijek gume i planirati održavanje. Tu je i funkcija Track& Trace koja uz pomoć ugrađenog GPS-a upraviteljima voznih parkova omogućuje lociranje strojeva i sprječava neovlaštene pomake ili krađe.

Goodyear EMTrack je inovativni alat za praćenje izdržljivosti guma

EMTrack omogućuje brzo i precizno prikupljanje najvažnijih podataka o gumama, među kojima su dubina profila, tlak zraka i drugi pokazatelji koji omogućuju postizanje optimalnoga životnog vijeka guma te olakšavaju prognozu i planiranje proračuna.

KOMENTARI