Gume koje prikupljaju različite korisne podatke

Gume koje prikupljaju različite korisne podatke

Autonomni, samovozeći Olli bitne informacije s prometnice prima i od guma u koje su ugrađeni napredni senzori

Samovozeći robo-kontejner
Ekskluzivno iz Pariza: vozili smo se u vozilu bez vozača i bez upravljača
Reklame u vozilu tijekom vožnje? Jel to moguće?

Olli je autobus koji bez vozača može prevesti do osam putnika, a proizvela ga je američka tvrtka Local Motors. Autonomni autobus testira se s gumama koje je izradio Goodyear, ekskluzivni dobavljač.

Autonomna vozila zbog jedinstvenoga koncepta postavljaju nove zahtjeve što se tiče guma, a stečenim isključivim pravom na opremanje autobusa Olli Goodyear je postigao novu prekretnicu na svom putu do rješenja mobilnosti budućnosti.

Autonomni autobus Olli imat će isključivo Goodyearove gume

Goodyear je autobus Local Motors Olli uključio i u svoj vozni park testnih vozila te će ga upotrijebiti za proučavanje novih rješenja i razvoj napredne mobilnosti na različitim lokacijama u Americi. Još jedna lokacija je i razvojno-istraživačko središte Mcity Sveučilišta u Michiganu koje se može pohvaliti s gotovo 6,5 hektara cesta i prometne infrastrukture.

U testiranje su uključene i startup tvrtke te se na pilotskim programima stječe novo znanje i iskustvo, a zatim se napredni podatci o vozilima i njihovoj uporabi pri podjeli prijevoza pretvaraju u stvarno korisne i povezane informacije pomoću kojih će se poboljšati uspješnost poslovanja i povećati koristi za upravitelje prijevoznih usluga.

Goodyear će autonomni autobus uključiti u svoj vozni park testnih vozila

Goodyear u svom luksemburškom centru za inovacije gumama s naprednim senzorima oprema tri autonomna autobusa prijevoznog društva Sales-Lentz koji će na različitim lokalnim linijama moći prevesti do 14 putnika u jednoj vožnji, a tijekom vožnje će se prikupljati različiti korisni podatci. Podatke će koristiti Goodyearovi inženjeri i stručnjaci za obradu podataka te će uz njihovu pomoć moći pravovremeno planirati održavanje i iskoristiti brojne druge prednosti.

Tijekom posljednjeg Ženevskog međunarodnog sajma automobila Goodyear je predstavio konceptnu gumu Aero namijenjenu za autonomna leteća vozila.

KOMENTARI