Škoda objavila prvu fotografiju interijera novog Kamiqa

Škoda objavila prvu fotografiju interijera novog Kamiqa

Škoda Kamiq bit će službeno predstavljen na Ženevskom auto salonu

Treći Škodin SUV imat će naziv Kamiq
Novi gradski SUV Škoda Kamiq
U Škodi je netko pametno riješio jedan nezgodan problem

Prvo su otkrili naziv Kamiq, iako to i nije bila baš neka novost jer pod tim nazivom Škoda na kineskom tržištu već nudi mali gradski SUV. Nakon objave europskog naziva trećeg Škodinog SUV modela, a mjesec dana prije svjetske premijere na Ženevskom auto salonu, Kamiq je pokazao kako će izgledati interijer.

U novom konceptu interijera (predstavljenom na Vision RS studiji) Škoda se predstavlja s istaknutim, samostojećim velikim središnje postavljenim ekranom za multimediju, a iza kola upravljača vidimo 10,25-inčnu digitalnu instrument ploču na kojoj će se prikazivati okretomjer i brzinomjer te još neke informacije putnog računala, a zasigurno će postojati i mogućnost promjene izgleda i funkcionalnosti prema željama vozača. Ipak, to će biti opcijski dostupno, a ne standardna oprema. Za ljubitelje stare škole nudit će se klasični, analogni instrumenti.

Kolo upravljača je jednostavno organizirano, bez velikog broja prekidača, a upravljanje središnjim ekranom bit će olakšano uz veći broj prečaca s obje strane ekrana. Glavni izbornik podijeljen je u osam cjelina pa će se i preko samog ekrana moći doći do radija, telefona pa i postavki za klimu odnosno ventiliranje zraka u kabini.

Ispod ekrana odnosno ispod otvora ventilacije nalaze se i fizičke tipke i kružni prekidači kako bi se i bez skidanja pogleda s prometnice mogla podesiti temperatura u vozilu. I vozač i suvozač će moći podesiti svoju temperaturu, a Kamiq će imati i grijanje elegantnih sjedala od mikrovlakana, uz novu površinu s kristalnom strukturom koja će biti dostupna kao opcija. Grijanje će biti dostupno i za stražnja sjedala, kolo upravljača i prednje vjetrobransko staklo.

U prostranom interijeru zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2651 mm, nastalom na modularnoj platformi MQB, bit će dostupno ambijentalno osvjetljenje u bakrenoj, crvenoj i bijeloj boji, a za koljena će također biti osigurano više mjesta. Obujam prtljažnika se spuštanjem stražnjih sjedala povećava na 1395 litara.

Škoda Kamiq, Karoq i Kodiaq

KOMENTARI