Škoda objavila prvu fotografiju interijera novog Kamiqa

Škoda objavila prvu fotografiju interijera novog Kamiqa

Škoda Kamiq bit će službeno predstavljen na Ženevskom auto salonu

I treći Škodin SUV imat će prvo slovo K te Q kao posljednje
U Škodi je netko pametno riješio jedan nezgodan problem
Novi gradski SUV Škoda Kamiq

Prvo su otkrili naziv Kamiq, iako to i nije bila baš neka novost jer pod tim nazivom Škoda na kineskom tržištu već nudi mali gradski SUV. Nakon objave europskog naziva trećeg Škodinog SUV modela, a mjesec dana prije svjetske premijere na Ženevskom auto salonu, Kamiq je pokazao kako će izgledati interijer.

U novom konceptu interijera (predstavljenom na Vision RS studiji) Škoda se predstavlja s istaknutim, samostojećim velikim središnje postavljenim ekranom za multimediju, a iza kola upravljača vidimo 10,25-inčnu digitalnu instrument ploču na kojoj će se prikazivati okretomjer i brzinomjer te još neke informacije putnog računala, a zasigurno će postojati i mogućnost promjene izgleda i funkcionalnosti prema željama vozača. Ipak, to će biti opcijski dostupno, a ne standardna oprema. Za ljubitelje stare škole nudit će se klasični, analogni instrumenti.

Kolo upravljača je jednostavno organizirano, bez velikog broja prekidača, a upravljanje središnjim ekranom bit će olakšano uz veći broj prečaca s obje strane ekrana. Glavni izbornik podijeljen je u osam cjelina pa će se i preko samog ekrana moći doći do radija, telefona pa i postavki za klimu odnosno ventiliranje zraka u kabini.

Ispod ekrana odnosno ispod otvora ventilacije nalaze se i fizičke tipke i kružni prekidači kako bi se i bez skidanja pogleda s prometnice mogla podesiti temperatura u vozilu. I vozač i suvozač će moći podesiti svoju temperaturu, a Kamiq će imati i grijanje elegantnih sjedala od mikrovlakana, uz novu površinu s kristalnom strukturom koja će biti dostupna kao opcija. Grijanje će biti dostupno i za stražnja sjedala, kolo upravljača i prednje vjetrobransko staklo.

U prostranom interijeru zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2651 mm, nastalom na modularnoj platformi MQB, bit će dostupno ambijentalno osvjetljenje u bakrenoj, crvenoj i bijeloj boji, a za koljena će također biti osigurano više mjesta. Obujam prtljažnika se spuštanjem stražnjih sjedala povećava na 1395 litara.

Škoda Kamiq, Karoq i Kodiaq

KOMENTARI