Treći Škodin SUV imat će naziv Kamiq

Treći Škodin SUV imat će naziv Kamiq

Urbani SUV Škoda Kamiq slijedi nakon prethodna dva SUV modela, Kodiaq i Karoq

Novi gradski SUV Škoda Kamiq
I treći Škodin SUV imat će prvo slovo K te Q kao posljednje
Škoda objavila prvu fotografiju interijera novog Kamiqa

Škoda je i za treći SUV model odabrala slovo K kao prvo slovo naziva te Q kao posljednje slovo u nazivu. Kamiq je službeno predstavljen u Kini netom prije Pekinškog auto salona (Auto China 2018) koji se održava od 25. travnja do 4. svibnja 2018. Nekoliko mjeseci kasnije Škoda Kamiq će krenuti u prodaju, ali samo na kineskom tržištu.

Škoda Kamiq sadrži sve značajke po kojima prepoznajemo Škodina vozila – tipična rešetka hladnjaka je s vertikalnim dvostrukim letvicama. Prednja i stražnja svjetla imaju kristalni izražaj. Dužina vozila je 4390 mm, širina 1781 mm, a visina 1593 mm, uz međuosovinski razmak od 2610 mm. Robustan dizajn nastavlja se u interijeru zahvaljujući podignutom infotainment ekranu dok se kromirani detalj proteže po čitavoj širini upravljačke ploče. Sjedala su ergonomska uz bočnu podršku.

Škoda Kamiq, Karoq i Kodiaq

Pod nazivom iFlytek krije se sustav kontrole glasom temeljen na umjetnoj inteligenciji. Softver razumije regionalne kineske dijalektei može automatski učiti nove stilove. Pametni telefon se povezuje putem Apple CarPlay, Baidu Carlife i MirrorLinka, a kompatibilne aplikacije funkcioniraju na ekranu od 8 inča, uz rezoluciju od 1280 x 720 piksela. Sustav prima prometne informacije u stvarnom vremenu, informacije o vremenskoj prognozite POI obavijesti.

Ispod haube se nalazi novi 1,5-litreni benzinski motor snage 81 kW (110 KS) koji proizvodi 150 Nm okretnog momenta. Snaga se na kotače prenosi preko automatskog mjenjača.

KOMENTARI