I treći Škodin SUV imat će prvo slovo K te Q kao posljednje

I treći Škodin SUV imat će prvo slovo K te Q kao posljednje

Iako je naziv Kamiq već poznat i nije iznenađenje – Škoda ga je za kinesko tržište predstavila u travnju 2018. godine, novi SUV model se predstavlja kao potpuno novi automobil

U Škodi je netko pametno riješio jedan nezgodan problem
Treći Škodin SUV imat će naziv Kamiq
Novi gradski SUV Škoda Kamiq

Nastavite niz: Kodiaq, Karoq… Logično, i treći naziv SUV modela treba imati prvo početno slovo K, a posljednje Q.

Kamiq je SUV kojeg će Škoda predstaviti na skorašnjem Ženevskom auto salonu u ožujku 2019. Iako se radi o modelu koji je već predstavljen kineskom tržištu, vjerojatno vas zanima i što znači naziv Kamiq. Riječ dolazi iz jezika ljudi Inuit koji žive u sjevernom dijelu Kanade i na Grenlandu, a opisuje se kao nešto savršeno što bi, poput druge kože, odgovaralo u svim situacijama.

Ovo je kineska izvedba Kamiqa s tipičnom rešetkom hladnjaka i vertikalnim dvostrukim letvicama. Prednja i stražnja svjetla imaju kristalni izražaj

Urbani crossover Kamiq namijenjen je gradskoj sredini i izvan nje, a ovaj ulazni, entry-level model naglasak stavlja i na stilski nastup. Uz tradicionalne prednosti SUV vozila – viši položaj sjedenja, bolju preglednost u vožnji, lakši ulazak i izlazak iz vozila te veću udaljenost podnice od tla, naglasak je i na agilnosti te rukovanju kompaktnim automobilom koji će biti opremljen novim sustavima pomoći u vožnji i brojnim značajkama koje Škoda predstavlja kroz krilaticu Simply Clever odnosno jednostavno pametno.

Na službenoj fotografiji novog Škodinog SUV modela vidimo novi dizajn prednjih LED svjetala s odvojenim dnevnim svjetlima na vrhu, uz integrirane dinamičke pokazivače smjera.

Dimenzije kineskoq Kamiqa su: dužina 4390 mm, širina 1781 mm, visina 1593 mm, uz međuosovinski razmak od 2610 mm.

Škoda Kamiq, Karoq i Kodiaq

KOMENTARI