Novi gradski SUV Škoda Kamiq

Novi gradski SUV Škoda Kamiq

Škoda Kamiq kombinira prednosti SUV-a s agilnošću kompaktnog automobila

U Škodi je netko pametno riješio jedan nezgodan problem
I treći Škodin SUV imat će prvo slovo K te Q kao posljednje
Škoda objavila prvu fotografiju interijera novog Kamiqa

Iako će svjetska premijera novog Škodinog SUV-a Kamiq biti u ožujku 2019. na Salonu automobila u Ženevi, već su objavljene sve informacije.

Škoda u svoj europski SUV portfolio dodaje treći model Kamiq. Kao i kod drugih Škodinih SUV modela, naziv ima svoju priču, a za Kamiq potječe od jezika Inuita koji žive u sjevernoj Kanadi i Grenlandu. U prijevodu, Kamiq znači nešto što se savršeno uklapa.

Smješten u rastućem segmentu SUV-a, Škoda Kamiq kombinira prednosti sportskog terenskog vozila – kao što je veći razmak od tla i povišen položaj sjedala – s agilnošću kompaktnog automobila. S emotivnim dizajnom, najmodernijim sustavima za pomoć i zabavu, velikodušnom količinom prostora i brojnim značajkama Simply Clever, novi Kamiq jednako zadovoljava potrebe i kupaca orijentiranih na obitelj i život.

Škoda Kamiq nastavlja uspješan dizajn SUV modela te dolazi s novim vizualnim detaljima kao što su podijeljena prednja svjetla s dnevnim svjetlima iznad glavnih svjetala. Gradski SUV je baziran na modularnoj poprečnoj matrici (MQB) i u dužini od 4.241 mm nudi tipičan prostor. Moderni sustavi pomoći, ekološki prihvatljivi i učinkoviti pogonski sustavi, najnoviji infotainment sustavi i najmodernija rješenja za povezivanje osiguravaju da Kamiq savršeno ispunjava zahtjeve suvremene individualne mobilnosti.

Prtljažnik ima kapacitet od 400 litara, što se povećava na 1.395 litara kada se stražnja sjedala preklope. Kao dodatna oprema, naslon suvozačevog sjedala može se također sklopiti prema dolje, što omogućuje lakše transportiranje duljih predmeta do 2.447 mm.

Ulazni benzinski motor je 1.0 TSI koji isporučuje 70 kW (95 KS) s tri cilindra te proizvodi maksimalni okretni moment od 175 Nm uz ručni mjenjač s 5 brzina.
Benzinski 1.0 TSI s izlaznom snagom od 85 kW (115 KS) standardno dolazi sa 6-brzinskim mjenjačem, ali se kao opcija može opremiti sa 7-stupanjskim DSG-om i generira okretni moment od 200 Nm. Vrh ponude je četverocilindrični 1.5 TSI benzinski motor s izlaznom snagom od 110 kW (150 KS) i maksimalnim okretnim momentom od 250 Nm.

Četverocilindrični 1.6 TDI dizelski motor isporučuje 85 kW (115 KS) te nudi okretni moment od 250 Nm. Ovaj učinkoviti dizelski motor standardno je povezan sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem; kao opcija je dostupan i 7-stupanjski DSG.

KOMENTARI