Mazda najavljuje nove SUV modele, ali i šesterocilindarske benzinske i dizel motore!

Mazda najavljuje nove SUV modele, ali i šesterocilindarske benzinske i dizel motore!

Mazda je potvrdila kako će ponuditi četiri nova SUV modela, a najavljeni su i novi benzinski i dizel motori sa 6 cilindra, kao i nova izvedba električne Mazde MX-30 koji će dolaziti s rotacijskim motorom kao generatorom.

Nova C-klasa karavan All-Terrain za izlete i po težim terenima
BMW predstavio obnovljene modele X5 M Competition i X6 M Competition
Blagi 48-voltni hibridi za Fiat Tipo i 500X

I dok jedno vrijeme iz Mazde nisu stizale nikakve novosti, u posljednje ih je vrijeme sve više i više, pa tako nakon najave Mazde2 i CX-5 za 2022. godinu, stižu vijesti o čak četiri nova SUV modela koja će biti prikazana od sljedeće godine nadalje. Riječ je o modelima koji će doći pod imenima CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90, a na europsko tržište će stići samo dva modela – CX-60 i CX-80.

Model CX-60 će biti baziran na novoj generaciji modela Mazde6, a o njemu smo pisali još u svibnju 2020., no pogriješili smo s imenom, ali ostaju informacije o benzinskim i dizel motorima sa 6 cilindara, koji će dolaziti s 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom. Osim toga, u ponudi će biti i kao plug-in hibridi. Mazda CX-60 će biti kupeovski dizajniran SUV, dok će veći CX-80 nuditi tri reda sjedala, odnosno moći će prevesti 7 osoba, a i u toj konfiguraciji bi prtljažni prostor trebao biti zadovoljavajući.

Još jedna potvrđena novost je kako u prvoj polovici sljedeće godine električna Mazda MX-30 dolazi u novoj izvedbi koja će imati i jedinstveni rotacijski motor koji će služiti kao generator struje i time će se povećati autonomija tog modela, koja trenutno u stvarnim prilikama iznosi oko 160 km.

Sad ostaje vidjeti što će biti sa ”šesticom”, čija bi se nova generacija trebala predstaviti tijekom 2022. godine, a trebala bi nuditi stražnji pogon, još atraktivniji dizajn i sada već potvrđene šesterocilindarske motore.

KOMENTARI