Mazda2 za 2022. godinu: blagi hibridi i Homura Special Edition

Mazda2 za 2022. godinu: blagi hibridi i Homura Special Edition

Trenutno najmanja Mazda je blago obnovljena za modelsku godinu 2022., a osim posebne Homura Special Edition opreme, donosi i e-Skyactiv G90 i G115 u blagoj hibridnoj izvedbi.

Nova C-klasa karavan All-Terrain za izlete i po težim terenima
Stigao novi Seat Leon: od 148.615 kuna za izvedbu Style sa 110 KS snažnim motorom
Predstavljena je još privlačnija i naprednija Mercedes-Benz C-klasa

Iako smo bili pisali kako bi tijekom 2022. godine trebala stići potpuno nova generacija za Mazdu2, moguće je da će doći do kašnjenja, jer je upravo objavljeno kako je aktualna Mazda2 dobila nekoliko poboljšanja za modelsku godinu 2022.

Naime, Mazda je doradila poznati 1,5-litreni Skyactiv-G motor koji sada troši do 6,8 % manje goriva, a dolazi u izvedbama sa 75 KS i 90 KS. Za obje izvedbe namijenjen je 6-stupanjski ručni mjenjač, no kupci snažnije izvedbe mogu izabrati i automatik. Osim toga, uvedena je i blaga hibridna tehnologija (MHEV) i dolazi pod oznakom e-Skyactiv, a takva izvedba je dostupna sa snagom od 90 KS i 115 KS, a koji se uvijek kombiniraju isključivo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Osim toga, Mazda je poradila i na ovjesu, pa bi vožnja sada trebala biti još udobnija. Poboljšana je i oprema, pa tako sve izvedbe sada serijski dolaze s LED prednjim svjetlima, a od dodatne opreme sad su dostupni sustavi za prepoznavanje znakova i za zadržavanje vozila unutar trake, adaptivna LED svjetla i kamere u 360 stupnjeva s prednjim parking senzorima.

Osim toga, tu je i posebna Homura Special Edition oprema koja donosi crne 16-inčne aluminijske naplatke i crne poklopce retrovizora, a crna je i unutrašnjost s crvenim detaljima oko ventilacijskih otvora, a crveni su i šavovi. Osim toga, u ponudu su stigle i dvije nove boje – Platinum Quartz i Deep Crimson.

Dorađen je i Mazda Connect sustav koji već od osnovnog modela podržava spajanje na Android Auto i Apple CarPlay, a u Mazdi kažu kako je poboljšana i zvučna izolacija. Nova Mazda2 na tržište stiže tijekom jeseni, kada će biti poznate i cijene.

KOMENTARI