Nova Mazda6 bi mogla dobiti 6-cilindrični Skyactiv-X motor i pogon na stražnje kotače

Nova Mazda6 bi mogla dobiti 6-cilindrični Skyactiv-X motor i pogon na stražnje kotače

Već sljedeće godine bi trebali znati prve informacije o novoj generaciji Mazde6, koja će na tržište stići 2022. godine, a mogla bi donijeti mnogo novosti.

Prve fotografije nove Honde Civic s 5 vrata, koja stiže tek na jesen 2022.
Aston Martin je predstavio model Valhalla – hibridni superautomobil
Toyota je u 25 godina uspjela prodati preko 15 milijuna hibridnih vozila

Aktualna treća generacija Mazde6 je na tržištu od 2013. godine i nikad nije doživjela uspjeh prve dvije generacije, a izgleda da u Mazdi razmišljaju u potpunosti preokrenuti ponudu u srednjoj klasi. Kako stvari sada stoji, Mazda bi novu ”šesticu” trebala predstaviti tijekom sljedeće godine, dok će prodaja krenuti 2022. godine.

Prema napisima nekih medija, nova Mazda6 bi trebala biti postavljena na novu platformu i imati pogon na stražnje kotače, a uz to bi trebala dobiti i 6-cilindrični motor! Da, ovako nešto se ne očekuje od Mazde, ali izgleda da će nas ugodno iznenaditi.

Iako ovo nisu potvrđene informacije, novi 6-cilindrični motor bi trebao imati obujam od oko 3,0 litre i imati snagu između 250 i 300 KS, te bi naravno bio napravljen sa Skyactiv-X tehnologijom. U ponudi bi trebali ostati i dizel motori, a možda će im se pridružiti i hibrid.

Osim navedenoga, i sam dizajn bi trebao biti drugačiji i limuzina bi trebala imati više coupeovskih linija, a kao temelj kod dizajna će se koristiti koncept Mazda Vision Coupe koji je bio predstavljen na Salonu automobila u Los Angelesu još krajem 2018. godine i kojeg gledate na priloženim fotografijama.

Sve u svemu, ako se obistini i samo dio navedenoga, Mazda bi mogla iznenaditi sve, a to će joj pomoći kako bi se približila još jednu stepenicu premium modelima u toj klasi.

KOMENTARI