Stiže li i veći coupe SUV Mazda CX-50?

Stiže li i veći coupe SUV Mazda CX-50?

Počela su šuškanja oko još jedne nove Mazde, a ovog puta je riječ o navodnom modelu CX-50, koji bi mogao serijski dolaziti sa stražnjim pogonom, ali imati i opciju motora sa 6 cilindara.

Predstavljena dva električna coupe SUV-a: Volkswagen ID.5 i ID.5 GTX
Nakon Južne Amerike, Volkswagen Nivus do kraja godine stiže i u Europu
Što nam Renault priprema u budućnosti?

Nakon što smo već pisali o novoj generaciji Mazde6 koja bi mogla dolaziti sa 6-cilindričnim Skyactiv-X motorom i stražnjim pogonom, izgleda kako bi se slično moglo dogoditi i s još jednim novim modelom, coupe SUV-om CX-50. Takav SUV sa 6-cilindričnim motorom i 48V blagom hibridnom tehnologijom bi mogao pomrsiti račune određenoj konkurenciji, posebice na zapadnim tržištima, a ujedno bi to mogao biti i automobil prilično zabavan za vožnju.

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-50 bi bila za klasu više od već dobro poznatog i uspješnog modela CX-30, a koji spadaju u coupe izvedbe radi dizajna padajućeg krova i stražnjeg dijela vozila. Doduše, ne smijemo zaboraviti kako je druga generacija modela CX-5 predstavljena 2017. godine, pa je pitanje što će biti s tim modelom. Mazda već sada ima 4 SUV modela u ponudi – CX-3, CX-30, CX-5 i električni model CX-30, pa bi predstavljanje još jednog modela slične veličine mogao biti problem. No sigurni smo kako u Mazdi već imaju rješenja za ovakve probleme.

Mazda CX-5

Mazda CX-5

Prema svemu sudeći, nova Mazda CX-50 neće biti predstavljena prije 2022. godine, s početkom prodaje krajem te ili početkom 2023. godine, a sve ovisi o predstavljanju nove Mazde6, jer bi novi coupe SUV trebao biti predstavljen 6 mjeseci nakon limuzine.

KOMENTARI