E-punionice na otoku Krku predstavljene na Smart City Expo u Barceloni

E-punionice na otoku Krku predstavljene na Smart City Expo u Barceloni

Najviše interesa na svjetskoj izložbi Smart City Expo u Barceloni izazvala je mreža e-punionica na otoku Krku koja nudi niz funkcionalnosti, poput mogućnosti rezervacije i naplate punjenja te roaming pristupa

Novost iz Barcelone: Seat predstavio električni Minimo koncept s dosegom do 100 km
Toyota + glasovni asistent Alexa u Barceloni
Reci mi tri riječi i reći ću ti gdje si u Barceloni

Na svjetskom kongresu tehnoloških rješenja za „pametne” gradove Smart City Expo, koji se upravo održava u Barceloni, Hrvatski Telekom je u sklopu zajedničkog izložbenog prostora Deutsche Telekoma kao najbolje prakse razvoja tehnologija „pametnih” gradova prikazao inovativna rješenja, koja je uz pomoć svojih partnera implementirao na otoku Krku te u Zagrebu i Bonnu.

Na čitavom izložbenom prostoru Deutsche Telekoma najviše interesa izazvalo je rješenje iz područja e-mobilnosti. Sustav e-punionica diljem Hrvatske, s posebnim fokusom na dobru praksu na otoku Krku s 11 umreženih punionica za električna vozila, nudi niz funkcionalnosti, poput mogućnosti rezervacije punjenja, naplate punjenja te roaming pristupa. Dio je to dugoročne strategije Krka da postane prvi „pametni otok“ u Hrvatskoj.

Mreža e-punionica HT-a trenutno broji 120 e-punionica opremljenih sa 165 mjesta za punjenje u 75 gradova diljem Hrvatske, a mreža se kontinuirano širi. Korištenje HT-ovih e-punionica se u 2017. godini više nego udvostručilo u odnosu na prethodnu godinu.

KOMENTARI