Reci mi tri riječi i reći ću ti gdje si u Barceloni

Reci mi tri riječi i reći ću ti gdje si u Barceloni

Ford je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio tri zanimljive aplikacije namijenjene navigaciji i zabavi

Seat u Barceloni na MWC predstavlja sadašnjost i budućnost
E-punionice na otoku Krku predstavljene na Smart City Expo u Barceloni
Seat na MWC u Barceloni predstavlja 5G Connected Car

Mobilne aplikacije koriste kabel i Bluetooth za spajanje na ekran vozila. Dakle, nisu instalirane unutar multimedijskog sučelja Fordovih automobila i kamiona nego se ekran pametnog telefona prebacuje na ekran vozila.

Sve tri mobilne aplikacije nalaze se na iOS i Google Play trgovinama, a novosti je Ford predstavio u Barceloni na Mobile World Congressu.

What3Words je aplikacija kroz koju se kroz tri riječi traži neka lokacija. Dakle, obavezno se pri glasovnom ili tekstualnom pretraživanju preko ekrana vozila moraju izgovoriti ili unijeti tri riječi. Niti manje, a niti više od tri riječi uz koje se jednostavno može pronaći parking, trgovina ili bilo koja druga lokacija na koju želimo doći.

Tidal je glazbena streaming aplikacija ponajprije namijenjena za kombije i kamione, a radi se o aplikaciji namijenjenoj pretraživanju i slušanju glazbe tijekom vožnje. Na ekranu se prikazuje i cover albuma koji se sluša.

Sygic Track Navigation dolazi sljedeće tromjesečje, namijenjena je prioritetno za kamione iako se može koristiti i za druga vozila. Ona se razlikuje od normalne Sygic aplikacije po tome što ima neke informacije iz putnog računala kamiona ili pak iz samog upravljačkog dijela motora kao što su potrošnja goriva, prijeđeni kilometri, doseg goriva, pritisak u gumama, jesu li lampe i žarulje ispravne itd.

KOMENTARI