Seat na MWC u Barceloni predstavlja 5G Connected Car

Seat na MWC u Barceloni predstavlja 5G Connected Car

Najpoznatiji sajam mobilnih tehnologija u svijetu, Mobile World Congress u Barceloni, ugostit će i zanimljivo vozilo iz Seata

Volvo, Ericsson i Telia kroz 5G mrežu testiraju autonomna tehnološka rješenja
Uz 5G mreže automobili će dobiti potpuno nove funkcionalnosti
Dublji pogled u novi Golf 8: što je to Car2X?

Barcelona od 2006. godine već tradicionalno krajem veljače, tijekom četiri dana, postaje centar svijeta što se tiče mobilnih telefona i mobilne telefonije. Na MWC, najvažnijem globalnom događaju za mobilnu tehnologiju i povezivost, predstavlja se više stotina izlagača iz cijelog svijeta (Samsung, Huawei, Sony, LG, HTC, Nokia, Ericsson, Qualcomm itd), a prošle je godine broj posjetitelja bio gotovo 110.000. Među novitetima poput pametnih telefona, VR naočala, najnovijih čipseta i procesora, mrežnih tehnologija već pet godina svoje mjesto ima i Seat.

Duži niz godina unutar Svjetskog kongresa mobilne industrije Mobile World Congress (MWC) susrećemo različite modele automobila, a Seat se ove godine priprema sa svjetskom premijerom vozila koje će predstavljati novitet u strategiji urbane mikromobilnosti.

Nakon modela Seat eXS koji je razvilo društvo Segway i u prodaji je od prošlog studenog, marka Seat razvijanjem platforme za mobilnost radi veliki korak prema svijetu urbane mikromobilnosti uz tehnologiju „5G Connected Car“ nastalu u suradnji s društvom Telefónica i 5G Barcelona za kolaborativnu, autonomnu vožnju.

Izvršni direktor tvrtke Luca de Meo u Barceloni će otkriti konceptualno vozilo razvijeno kao platforma mobilnosti tijekom konferencije za medije koja će se održati u ponedjeljak, 25. veljače 2019.

„Mobilnost se mijenja, a naša se uloga kao proizvođača i pružatelja usluga mobilnosti mijenja zajedno s njome. Moramo biti u mogućnosti upravljati i nuditi nove platforme za mobilnost koje će biti ključni igrači u gradovima budućnosti. Marka Seat u velikoj je mjeri uključena u nekoliko projekata ove vrste, a kongres MWC savršeno je poprište da ih obznanimo svijetu.“

U okviru projekta 5G Barcelona, čiji je cilj promicati Barcelonu kao jednu od vodećih europskih prijestolnica kada je riječ o 5G tehnologiji, društva Seat i Telefónica lansirat će pilotni test za tehnologiju „5G Connected Car“. Ova inicijativa omogućuje komunikaciju između vozila, okolne infrastrukture i drugih vozila te predstavlja prvi korak prema kolaborativnoj, autonomnoj vožnji.

Na kongresu MWC također će sudjelovati i timovi društava XMOBA i Metropolis:Lab, dvaju nezavisnih poduzeća iz koncerna marke Seat koji rade na razvoju inteligentnih rješenja
za poboljšanje urbane mobilnosti. U izložbenom području marke SEAT bit će dostupne detaljnije informacije o ostvarenom napretku u pogledu projekta Bus on Demand, čija je namjera poboljšati učinkovitost javnog prijevoza uslugom koja se prilagođava potrebama korisnika.
Inicijativa za dijeljenje vožnji povezuje korisnike koji u načelu svojim vozilom odlaze na posao te im omogućuje dijeljenje vožnje do odredišta. Oba rješenja napredovat će prema drugoj fazi tijekom 2019. godine i bit će dostupna u Barceloni.

KOMENTARI