Seat u Barceloni na MWC predstavlja sadašnjost i budućnost

Seat u Barceloni na MWC predstavlja sadašnjost i budućnost

Mobile World Congress je jedan od najbitnih događaja koji se krajem veljače održava u Barceloni

Nova Mazda MX-5 imat će više snage
Novi Audi A1 Sportback u jesen stiže u prodaju
Konačno znamo: u 2018. prodano je 18,3 posto više novih automobila

MWC kongres (Mobile World Congress) u katalonskom gradu poznat je po premijerama najnovijih mobilnih telefona te predstavljanju novih trendova u mobilnoj telefoni, a posljednjih godina svoje mjesto u Barceloni pronalazi i sve više automobila.

Seat će na MWC-u predstaviti model Ateca s digitalnim pomoćnikom Alexa, jednim od najpoznatijih glasovnih pomoćnika u svijetu iza kojeg stoji Amazon. Seat će tako postati prvi proizvođač automobila koji je u nekom europskom automobilu integrirao ovaj poznati glasovni pomoćnik za upravljanje elektroničkim uređajima.

Seat Ateca

Alexa će u SUV modelu Seat Ateca optimizirati vrijeme koje inače provodimo u automobilu, uključujući upravljanje vašim obavezama, pronalaženje točaka od interesa (POI) te nam na ekranu u vozilu omogućiti da budemo up to date s najnovijim novostima u svijetu.

U Barceloni će Seat predstaviti Leon Cristobal – radi se o konceptnom automobilu koji bi trebao omogućiti nula nesreća u urbanim sredinama. U vozilu će biti integrirano više od 15 sigurnosnih pomoćnika čije funkcije mogu pridonijeti smanjenju glavnih uzroka prometnih nesreća uključujući ometanje (distrakciju), pospanost, preveliku brzinu vožnje ili konzumaciju alkohola.

Seat će u Barceloni na MWC-u ove godine, od 26. veljače pa do 1. ožujka, nastupiti četvrti put zaredom, a naglasak na predstavljanju je na povezivosti. Prošle godine smo na MWC-u isprobali sustav za praktičnije korištenje ulaza u garaže dok ćemo ove godine moći isprobati Seat Simulator, prvu inicijativu iz Seata nastalu u suradnji sa španjolskim telekom operatorom Telefonica. Radi se o, prema najavama, impresivnom interaktivnom simulatoru putem kojeg se u 360°može doživjeti vizija digitalizacije budućnosti. Korisnici putem simulatora mogu konfigurirati svoj identitet (sa svojim potrebama i osobnim karakteristikama) te pristupiti digitalnom sadržaju Seata i pronaći najbolju opciju za vožnju po gradu.

KOMENTARI