Engleski klasik: Morris Minor

Engleski klasik: Morris Minor

U Velikoj Britaniji, na velikom tržištu s dostupnim engleskim klasicima, Morris Minor je izuzetno popularan

Hoće li se krntija od Saaba 99 uspjeti prodati?
Vrijedi li kupiti Austin Maestro?
Tko ga ne bi poželio, čak i ako je pun hrđe: MGB GT

Morris Minor bio je prvi britanski automobil koji je prodan u više od milijun primjeraka. Jedan takav primjerak žele kupiti preprodavači krntija, popularni automobilski dvojac Will i Gus koji su napustili svoje svakodnevne poslove i posvetili se potrazi za automobilima koje nitko ne želi kupiti. Oni ih kupuju, preuređuju te zatim i prodaju, a kako sve to izgleda možete vidjeti u novoj sezoni Viasat Explore serijala Flipping Bangers.

Na red je došao Morris Minor, ali ne bilo kakav. Ovaj je nekad bio policijsko vozilo, što je još veći izazov za Gusa i Willa koji kreću u istraživanje tržišta te kakve su šanse da na njemu i zarade, nakon što se tijekom pet dana prime posla. Naime, imaju samo pet dana za popravak automobila, a u roku od sedam dana od kupnje moraju ga i prodati, ali za najmanje dvostruko veći iznos.

I Will Trickett i Gus Gregory pamte Morris Minor kao obiteljsko vozilo te ih vežu lijepe uspomene. Znaju i da za njega još uvijek postoji veliko tržište u Engleskoj te stoga kupuju plavi model za koji se kasnije pokaže da je u daleko gorem stanju nego što su očekivali. U prtljažniku pronalaze pravu rupu koju je napravila hrđa, a nakon probne vožnje niti motor više ne radi kako treba. Kao da mu ne radi četvrti cilindar.

Nakon kupnje za 1280 funti i ulaganja automobil ih košta 1525 funti. To znači da ga moraju prodati za najmanje 3000 britanskih funti. Hoće li uspjeti možete pratiti na Viasat Explore kanalu na kojem upravo traje emitiranje druge sezone.

KOMENTARI