Vrijedi li kupiti Austin Maestro?

Vrijedi li kupiti Austin Maestro?

Iako mu je boja poprilično izblijedjela, Austin Maestro je u poprilično dobrom stanju za kupnju

Biste li kupili BMW Z3 za 5000 kuna? Bez obzira na stanje vozila?
Za koliko se može prodati Reliant Kitten prethodno kupljen za samo 1030 funti?
Isplati li se kupiti VW Bubu u lošem stanju, popraviti ju i nakon prodaje dobro zaraditi?

Preprodavači krntija ili Flipping Bangersi, britanski dvojac o kojem opširno pišemo u novom broju časopisa Garaža, žele za novi nastavak serijala kupiti klasični britanski sportski automobil, ali ga ne uspijevaju pronaći. Na kraju izbor pada na Austin Maestro koji se u suštini sastoji i od dijelova MG automobila.

Odlaze do prodavača, ali stižu prekasno – automobil je već prodan. Međutim, prodavač ima još jedan primjerak Maestra s 2.0 motorom te ga kupuju za 1400 britanskih funti, nakon što su cijenu snizili s 2000 funti. Ubrzo uočavaju da Maestro ima problem s pregrijavanjem motora.

Za popravak automobila imaju samo pet dana, a tih pet dana ulazi u period od sedam dana u kojem moraju prodati automobil putem internetske aukcije.

Niti boja nije baš u najboljem stanju pa slijedi dodatno novčano ulaganje u vozilo – Will i Gus iz televizijske emisije koja se upravo emitira na Viasat Explore u konačnici moraju automobil prodati za barem dvostruko veći iznos nego su uložili. Hoće li uspjeti zaraditi ili će loše proći kao što se dogodilo s Volkswagen Bubom? Pogledajte nove nastavke na Viasat Explore svaki radni dan u 21 sat.

KOMENTARI