Kupnja Rovera bez hrđe za samo 3300 kuna

Kupnja Rovera bez hrđe za samo 3300 kuna

Preprodavači krntija planiraju kupiti klasični Rover po povoljnoj cijeni, ali bez previše hrđe od koje im je već muka, ako ste gledali prethodne epizode Flipping Bangersa

Hoće li se krntija od Saaba 99 uspjeti prodati?
Engleski klasik: Morris Minor
Tko ga ne bi poželio, čak i ako je pun hrđe: MGB GT

Will i Gus željeli bi kupiti rabljeni klasični britanski automobil poput Jaguara, Rollsa, Alvisa, Rileya ili Morrisa. Proučavaju modele poput Morris Marina i Jaguar XJ. Ali, nemaju baš previše novca pa izbor pada na Rover SD 1. Žele ga kupiti za što manje novca, ali i da nema previše hrđe. Ipak, SD 1 ne uspijevaju pronaći pa se odlučuju za alternativnu dvovratnu izvedbu Rover 800 coupe, baziranu na Hondi. Ovaj je Rover nekada davno koštao 30.000 britanskih funti i može se pohvaliti da je 80% automobila ručno izrađeno.

650 britanskih funti cijena je za koju se prodaje Rover 800 coupe iz 90-ih godina, što im se na prvi pogled čini previše dobro da bi bilo istinito. Kad dođu do automobila, nisu baš previše sigurni da bi trebali kupiti Rovera, ali se pitaju može li cijena biti niža? Već smo se više puta uvjerili kako ovaj dvojac spušta cijenu, a uspjeli su i ovaj put pa Rovera kupuju za 400 funti, što je oko 3300 kuna. Smiješna cijena, zar ne? Inače, prvo su prodavatelju ponudili 300 funti.

Ali, u Rovera moraju uložiti ne samo svoje vrijeme i trud nego i dodatni novac. Kad sve završe, moraju automobil prodati za minimalno dvostruko više novca pa stoga moraju paziti na svaku funtu koju će potrošiti, kako bi dobili povrat uloženog novca i zaradili za plaću. Tijekom pet dana automobil moraju dovesti u što bolje stanje, a internetska aukcija traje samo sedam dana.

Na Roveru, koji nema problema što se tiče vanjskog izgleda, potrebno je riješiti ispuh i još neke detalje u koje će uložiti svoj novac. Na kraju ih Rover košta 690 funti, što nije previše, zar ne? Šansu za postizanje dobre cijene pruža im bogat interijer s kožnim sjedalima, klima uređajem, električnim krovnim prozorom i putnim računalom. Sve su to funkcionalnosti koje je bilo teže za priuštiti prije 20-ak godina.

Ali, poluga upravljača je slomljena, pušta ulje, a upravljački mehanizam ima još neke probleme. Otkrivaju da niti spojka ne radi. Klima ne hladi baš najbolje. Ima tu posla, a automobil moraju i prodati u što skorije vrijeme. Ipak, vidjet ćete u novom nastavku serijala Flipping Bangers, koji se emitira na Viasat Explore kanalu svaki rad dan u 21 sat, da je moguće uložen iznos višestruko povećati nakon prodaje. Samo je prethodno potrebno zasukati rukave i primiti se posla. Ovaj put im se kupnja Rovera od 400 funti itekako isplatila jer će nakon prodaje dobiti… Nećemo vam otkriti, pogledajte novu epizodu na Viasat Explore televizijskom kanalu.

KOMENTARI