Pokažete prstom i zatim pitate automobil: što je ono tamo?

Pokažete prstom i zatim pitate automobil: što je ono tamo?

BMW je u Barceloni tijekom MWC sajma predstavio zanimljivu funkcionalnost koja spaja stvarni i virtualni svijet

Seat na MWC u Barceloni predstavlja 5G Connected Car
Reci mi tri riječi i reći ću ti gdje si u Barceloni
Seat u Barceloni na MWC predstavlja sadašnjost i budućnost

Zamislite da se vozite po nepoznatom gradu u koji ste došli turistički ili poslovno, a ispred sebe vidite zanimljivu zgradu i pitate se što je to. Zamislili ste? Podignite sada svoju ruku i usmjerite je prema tom objektu. Kad biste u vozilu bili s nekim prijateljem, sigurno biste isto to napravili, uprli prstom prema zgradi te glasno pitali: što je ono tamo?

Ukoliko biste se nalazili u BMW-u Vision iNext, odmah biste dobili odgovor, ali ne od prijatelja nego od vozila.

BMW je u Barceloni, tijekom Mobile World Congressa, predstavio zanimljivu funkcionalnost koja spaja stvarni svijet, geste i virtualni svijet. Naime, senzori unutar vozila mogu raspoznati geste i smjer kretanja ruke dok stvaramo geste, a kako je sve oko nas već mapirano kao virtualni svijet, spojite li geste, glasovnog pomoćnika i virtualnu stvarnost dobit ćete bez ikakvih problema odgovor.

Nova BMW serija 3 na štandu u Barceloni na MWC-u

Na BMW-ovom štandu u Barceloni bila je parkirana i nova BMW trojka koju su poslovnjaci non-stop obilazili i isprobavali što se novoga nudi unutar infotainmenta vozila. Na HTC-ovom štandu bila je smještena virtualna BMW trojka koju smo vidjeli tek nakon što smo na glavu stavili HTC Vive VR naočale.

Novinar portala AutoGaraza.hr u Barceloni isprobava HTC Vive naočale uz dodatak s kojim je moguć ulazak u virtualno vozilo, otvaranje vrata i prtljažnika, upravljanje upravljačem…

Dolazi novo doba u kojem u novim automobilima sve više mjesta zauzimaju nove tehnologije pa stoga ne čudi što tradicionalno mjesto okupljanja profesionalaca iz svijeta mobilnih tehnologija – na Mobile World Congressu u Barceloni, sve više privlači proizvođače automobila. I dok je prije nekoliko godina na MWC-u sudjelovalo samo nekoliko vozila, ove smo godine u Barceloni vidjeli desetak modela, pa čak i premijerne modele poput Seata Minimo. Prije dvije godine Peugeot je svoj konceptni automobil Instinct također predstavio prvo u Barceloni a tek onda u Ženevi, tjedan dana poslije.

KOMENTARI