Svjetska premijera: BMW Vision iNEXT na sajmu u Los Angelesu

Svjetska premijera: BMW Vision iNEXT na sajmu u Los Angelesu

Na auto salonu Los Angeles u Kaliforniji BMW je predstavio Vision iNEXT, automobil koji bi s proizvodnih traka trebao sići za tri godine

Nova GARAŽA je na svim kioscima: prvi hrvatski test Honde CR-V 1.5 i Suzuki Vitare 1.0
BMW Z4 M40i First Edition
Nova GARAŽA je na svim kioscima: Ispolirali smo farove i dobili 50% jače svjetlo, otkrivamo zašto će tehnički pregled biti stroži

BMW Vision iNEXT predstavlja se kao sljedeći korak u postojećoj ofenzivi tvrtke iz Münchena te pruža uvid u budućnost osobne mobilnosti. Po prvi put su sva strateška inovacijska polja BMW Grupe – Autonomna vožnja, Connectivity (Povezanost), Electrification and Services (Elektrifikacija i Usluge) (ACES) – ugrađena u jedno vozilo, dok im dizajn daje vizualni izraz (D + ACES).

Mogućnosti koje nude autonomna vožnja, elektrifikacija i povezanost će u budućnosti otvoriti vrata potpuno novim iskustvima i načinima oblikovanja putovanja automobilom, smatraju u BMW-u.

S obzirom da se radi o autonomnom automobilu, vozači će imati sve veću slobodu odlučiti kako žele iskoristiti vrijeme provedeno tijekom putovanja u automobilu. Zbog toga će dizajn unutrašnjosti vozila postati sve važniji. BMW Vision iNEXT donosi ambijent butika na kotačima – mješavina tkanine i drva stvara svojevrsni sofisticirani osjećaj povezan s dizajnom namještaja. Geometrija iNEXT kabine sastoji se od samo nekoliko čistih linija.

Unutrašnjost automobila je preplavljena toplim bojama koje izražavaju dobrodošlicu, kao što su boje Purus Rosé, Brown i Beige, a sjajna Mystic Bronze metalik boja naglašava njihov učinak. Stražnjim krajem dominira presvlaka od tkanine u Enlighted Cloudburst boji s upečatljivim Jacquard tkanjem, koje se asimetrično kreće po sjedištu i proteže u bočne obloge i policu.

Pametne tehnologije će biti prisutne, ali ne u prvom planu, bit će nam izvan vidokruga i koji se aktiviraju samo kada je to potrebno ili na zahtjev vozača ili putnika. Pojavljuje se naziv Shy Tech (stidljiva tehnologija). Gotovo da nema potrebe za zaslonima ili tipkama. Funkcijama se može upravljati koristeći površine napravljene od materijala poput drveta ili platna, kao što je presvlaka od Jacquard tkanine u BMW Vision iNEXT modelu.

Izvana BMW Vision iNEXT karakteriziraju upečatljive linije i čisti oblici, uključujući snažno oblikovane površine zakrivljene poput mišića na bokovima. Liquid Greyrose Copper boja karoserije
postupno se mijenja – od nijanse toplog bakra do tamne ruže. Klasičan prednji BMW-ov kraj s četiri oka i izuzetno tankim prednjim svjetlima, preko vjetrobranskog stakla neprimjetno se spaja u veliki panoramski krov. Kamere (a ne vanjski retrovizori) pokazuju što se događa iza vozila. Na stražnjem kraju vodoravne linije i površine stvaraju širok i dinamičan položaj, a tanka stražnja svjetla se urezuju duboko u rep automobila.

KOMENTARI