Kupite automobil Bitcoinom i s drugim kriptovalutama

Kupite automobil Bitcoinom i s drugim kriptovalutama

Po prvi put u Hrvatskoj omogućena je kupovinu automobila kriptovalutama

Alfa Romeo predstavio prekrasni sportski automobil: 33 Stradale
Alfa Romeo Stelvio test vožnja preko Amazona
Osvježeno lice za Alfa Romeo Giuliju i Stelvio, koji su i dalje bez elektrifikacije

Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, omogućili su kupovinu svih modela automobila iz ponude kriptovalutama. Kako biste kupili automobil dovoljno je skenirati QR kod. Kupnja se obavlja putem Billy fiskalnih blagajni i platforme za kripto-plaćanje GoCrypto.

Plaćanje je omogućeno kriptovalutama kao što su Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC), a pritom kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti. Trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta ovim sustavom osjetno su niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. Za trgovca je integracija plaćanja na njegovu blagajnu besplatna, a trgovac ne plaća niti mjesečnu naknadu za primanje kriptovaluta.

Kupci za plaćanje kriptovalutama trebaju tek skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika. Primjerice, žele li platiti Bitcoin Cashom (BCH) to mogu učiniti iz bilo kojeg „novčanika“ koji podržava ovu kriptovalutu, odnosno zna komunicirati s Bitcoin.com platformom.

Za ostale podržane kriptovalutu, kao što su Ether (ETH) ili Bitcoin (BTC), potrebno je posegnuti za Elly „novčanikom“ platforme GoCrypto. No, potrebno je naglasiti kako svakom kupnjom kroz Elly wallet, kupac dobiva dio sredstava natrag putem programa vjernosti.

KOMENTARI