100 godina Alfe Quadrifoglio: posebna serija za Giuliju i Stelvio

100 godina Alfe Quadrifoglio: posebna serija za Giuliju i Stelvio

Alfa Romeo slavi 100 godina Quadrifoglia, a ta velika obljetnica se obilježava predstavljanjem modela Giulia i Stelvio u ograničenoj količini od svega 100 primjeraka po modelu.

Kupite automobil Bitcoinom i s drugim kriptovalutama
Novi Alfa Romeo Milano će premijeru imati 10. travnja
2022. je bila prekretnica za Alfa Romeo

„Quadrifoglio 100° Anniversario“ oznaka je posebne nove serije koja je dostupna na Alfa Romeo modelima Stelvio i Giulia, a kojom se slavi 100. godišnjica oznake Quadrifoglio. Posebnost ove serije je i to što će biti proizvedeno svega 100 primjeraka svakog modela.

Simbol talijanskog plemenitog sportskog duha, legendarni Quadrifoglio oduvijek je bio sinonim za vrhunske kreacije marke. To ne vrijedi samo za njegove trkaće modele, već i za njegova najsnažnija i najekskluzivnija cestovna vozila.

Quadrifoglio je dio trkaće i industrijske povijesti Alfa Romea od samog početka. Sve je započelo 15. travnja 1923. u povodu XIV. izdanja jedne od najstarijih automobilističkih utrka na svijetu – Targa Florio.

Alfa je pripremila mnogo novosti, a svakako je najzanimljivije to što je 2,9-litreni V6 osnažen na 382 kW/520 KS i kombiniran je s mehaničkim samoblokirajućim diferencijalom. Ovo je važan tehnički uređaj koji, zahvaljujući specifičnom podešavanju proizašlom iz dizajnerskog iskustva Giulije GTA, pridonosi poboljšanju ponašanja i trakcije automobila, optimiziranju prijenosa okretnog momenta i povećanju stabilnosti, agilnosti i brzine u zavojima.

Tu su i nova redizajnirana svjetla 3+3 koja su u Full-LED Matrix, a tu su i polirani aluminijski naplatci s 5 rupa veličine 19 inča za Giuliju, odnosno 21 inč za Stelvio, s novim zlatnim kočionim čeljustima. Rešetka i poklopci retrovizora su karbonski, a na blatobrane je postavljen Quadrifoglio logo. Kupci će moći izabrati jednu od tri boje karoserije – Rosso Etna, Verde Montreal i Nero Vulcano.

Unutrašnjost pak dolazi u kombinaciji Alcantare kože sa zlatnim šavovima, a tu je i 3D završna karbonska obrada na ploči za instrumente, prostoru između sjedala i na vratima. Upravljač je pak presvučen kombinacijom kože i Alcantare u kombinaciji s crnim šavovima i umetcima od karbona.

Digitalna instrument ploča uključuje povijesni „teleskopski“ dizajn i dolazi u dijagonali od 12,3 inča. Uz poznate načine prikaza Evolved, Relax i Heritage, ova izvedba dobiva i ekskluzivan prikaz Race.

Cijene nisu objavljene, ali velika je vjerojatnost da su, dok ovo čitate, svi primjerci već rasprodani.

KOMENTARI