Stvarni problemi vozača električnih automobila u časopisu Garaža

Stvarni problemi vozača električnih automobila u časopisu Garaža

Iz garaže u vaše ruke stiže Garaža – prve tekstove u prvom broju automagazina Garaža, časopisa za automobilizam i tehnologiju, napisali smo upravo u garaži

Početak kraja za automobile s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem!
Nissanu je uspjelo nešto što nikome drugome do sada nije
Nissan predstavlja EV36Zero – centar za proizvodnju električnih vozila vrijedan milijardu funti

Električnih automobila sve je više na tržištu, no i dalje je nepoznanica kako je stvarno biti vlasnik električnog automobila. Jesu li doista praktično upotrebljivi i koliko kilometara drži baterija? Gdje se može puniti? Gubimo li dragocjeno vrijeme prilikom punjenja? Nakon koliko prijeđenih kilometara sam sebe se isplati automobil za kojeg nema troška za gorivo? Na sva ova i na mnoga druga pitanja našli smo odgovore pri stvarnom testiranju najnovijih električnih automobila u našoj garaži. Duboko smo zavirili u njih i otkrili sve prednosti i nedostatke električnih vozila.

Znate li da za gašenje električnog automobila treba 11 tisuća litara vode? Pokucali smo na vrata vatrogascima i otkrili zanimljive detalje o gašenju električnih automobila.

Razmišljate li o kupnji električnog vozila svakako pročitajte veliku elektro temu koju donosi novi automagazin Garaža.

U našoj garaži zavirili smo u skrivene dijelove vozila i uz svima dostupan OBD za nekoliko desetaka kuna pronašli rješenje mnogih problema s kojima se susreću vlasnici automobila. Zašto ne biste sami riješili neku grešku bez odlaska u servis ili resetirali i obrisali greške nakon što riješite problem.

Naravno, testirali smo i najnovije automobile na tržištu: Uz testove novog Renaulta Koleos, Mazde3, Hyundai Kone, Nissana Qashqai, Dacije Sandero Stepway testirali smo i električna vozila Nissan Leaf, Hyundai Ioniq EV i Renault Zoe.

Predstavljamo i 10 automobila do 80.000 kuna, prihvatljivih za svačiji džep koji se isplate kupiti.

Napravili smo Top 10 ljestvicu najbržih SUV-ova koji od 0 do 100 km/h ubrzavaju za samo nekoliko sekundi.

U prvom broju Garaže otkrivamo kako s kriptovalutama poput Bitcoina kupiti automobil. Za kupnju zrakoplova trebalo bi vam daleko više bitcoina nego za automobil, a ako se i odlučite na kupnju jednog primjerka, onda ćete uživati u temi u kojoj smo usporedili vojni zrakoplov i automobil.

Tehnologija je dio našeg života – isprobali smo što se sve može dobiti spajanjem pametnog telefona i automobila. Nismo dobili pametni automobil, ali smo na ruskoj radio postaji slušali prijenos nogometne utakmice između Rusije i Hrvatske dok smo testirali nove automobile.

Za kraj donosimo fotoreportažu s najzanimljivijim automobilima sa susreta američkih automobila Trash&Burn, ali i pogled prema zanimljivim pin-up djevojkama koje su pozirale uz predivne primjerke koji mjere i do 6 metara dužine.

Automagazin Garaža čeka vas na svim kioscima u Hrvatskoj.

KOMENTARI