Za 48.000 kuna možete kupiti novi Rimčev pametni bicikl

Za 48.000 kuna možete kupiti novi Rimčev pametni bicikl

Novi električni bicikl Greyp bit će dostupan i s pametnim tehnologijama kao što je praćenje rada srca i prilagodba vožnje

Izgleda kao rover s Marsa: 5 stvari o Tesla Cybertrucku
Toyota Aygo Fun Roof s otvorenim krovom
Novi Macan Turbo s 440 KS i kočnicama visokih performansi

Vozite se biciklom, a nakon vremena sve ste umorniji i umorniji. Srce počinje sve brže i brže raditi, otkucaji se povećavaju, a vi ste sve umorniji. U tom trenutku, ako se vozite s novim Rimčevim električnim biciklom Greyp G6 dostupnim u tri različite verzije, u pomoć uskače električni pogon, bez da ste vi sami morali nešto učiniti. Bicikl aktivno i direktno sudjeluje u donošenju odluka tijekom vožnje.

Uz senzor otkucaja srca povezan na pametni modul Greypa G6 automatski će se detektirati potreba za električnim pogonom i nastavit ćete se voziti prema odredištu bez da ulažete veliki fizički napor. Ipak, pedaliranje će i dalje biti potrebno jer ako se ne koriste pedale, električni motor se automatski isključuje. Dogodi li se neka nenadana situacija koja bi mogla alarmirati na opasnost, bicikl će automatski pozvati u pomoć. Naravno, sve što se događa tijekom vožnje, svi prikupljeni podaci se spremaju kako bi se kasnije mogli analizirati.

Na novom modelu Greyp bicikla mase 25 kilograma s okvirom izrađenim od kompozita ojačanim ugljičnim vlaknima radilo se četiri godine, a naglasak na novom modelu nije na performansama koje su ionako ograničene na maksimalno dozvoljenih 25 km/h za vožnju električnog bicikla, bez ikakve vozačke dozvole nego na tehnologijama.

Uz razne senzore i kamere bicikl ima povezivost i na internet uz pomoć HT-ove eSIM kartice koja će automatski biti uključena u cijenu te korištenje Hrvatski Telekom neće dodatno naplaćivati, a na mobilni se telefon spaja putem mobilne aplikacije. Tijekom vožnje snima se situacija uz pomoć kamera, a moguće je pristupiti kameri čak i kad bicikl i vlasnik nisu na istoj lokaciji. Snimke vožnje mogu se dijeliti na društvenim mrežama.

Bit će dostupne tri verzije Greypa koje će se razlikovati ne samo vizualno nego i po cijeni, a cijene su povoljnije nego cijene po kojima se prodaje prethodni model G12 (8999 eura do 10.125 eura):
– Greyp G6.1 Bold FS po cijeni od 6499 eura
– Greyp G6.2 Expert FS po cijeni od 6999 eura
– Greyp G6.3 Rebel FS po cijeni od 7499 eura

Kapacitet ugrađene baterije je 700 Wh, a može se pohvaliti kompaktnim dimenzijama dok je motor snage 250 W proizveo MPF Drive. Promjer kotača je 27,5”.

KOMENTARI