Toyota razvija poseban novi proizvod

Toyota razvija poseban novi proizvod

Za pomoć osoblju, sportašima i posjetiteljima tijekom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Toyota razvija zanimljivo baterijsko vozilo

Ovo je potpuno nova Toyota Camry
Jeste li spremni za svoju novu avanturu?
I Toyota Corolla dobiva SUV izvedbu, a ime joj je Corolla Cross

S vozilom posebnom oblikovanim za mobilnost Toyota Motor Corporation, globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, podržat će Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. S APM vozilom (Accessible People Mover – pristupačni prijevoz putnika) nudit će prijevoz „zadnji dio puta“, kao pomoć osoblju i posjetiteljima.

Toyota će vozilo za mobilnost konstruirati posebno za korištenje na Igrama kako bi se pomoglo u prijevozu čim većeg broja ljudi na događaje i borilišta, uključujući sportaše i osoblje povezane s Igrama, kao i sve vrste posjetitelja s potrebom pristupačnosti, kao što su starije osobe, osobe s invaliditetom, trudnice i obitelji s malom djecom, među ostalim.

Predviđa se da će se dio flote APM-ova koristiti kao podrška hitnim službama na događajima/lokacijama tijekom ljeta. Tijekom Igara, Toyota će staviti na raspolaganje otprilike 200 APM-ova kao pomoć u prijevozu posjetitelja i osoblja do raznih objekata, uključujući mjesta odvijanja događaja ili natjecanja, kao i službenih objekata na kojima se ne odvijaju natjecanja, kao što je Olimpijsko selo.

Baterijsko električno vozilo (BEV) za kretanje malom brzinom, na maloj udaljenosti, imat će tri reda sjedala – u prvom redu će biti vozačevo sjedalo, u drugom redu će se moći smjestiti tri, a u trećem redu dvije osobe, sveukupno omogućavajući prijevoz šest osoba, pet putnika i vozača. Kada se koristi za prijevoz putnika u invalidskim kolicima, konfiguraciju je moguće izmijeniti preklapanjem sjedala kako bi se osoba u invalidskim kolicima mogla smjestiti u drugom redu.

Položaj vozačevog sjedala je podignut i smješten centralno kako bi vozač mogao vidjeti putnike i pomoći im ukoliko je to potrebno prilikom njihovog ulaska/izlaska iz vozila. Putničkim sjedalima je moguće pristupiti s obje strane vozila, a konstrukcija u cijelosti vodi računa o različitim potrebama stranaka. Sigurnosna ograda na obje strane pomaže putnicima prilikom ulaska i izlaska iz vozila, dok su za invalidska kolica ugrađene ploče za sidrenje te rampe čime se omogućava optimalna pristupačnost i prijevoza putnicima u invalidskim kolicima.

Dužine je 3,9 metara, a doseg s jednim punjenjem je 100 kilometara. Najveća brzina koju se postizati je 19 km/h, a okreće se polukružno na 4,8 metara.

KOMENTARI