Stiže prvi RAV4 u plug-in hibridnoj izvedbi

Stiže prvi RAV4 u plug-in hibridnoj izvedbi

Doseg s jednim punjenjem baterije omogućit će da Toyota RAV4 plug-in hybrid prevali i više od 60 kilometara

Otvoren je prvi Jaguar Land Rover centar u Zagrebu
Zagreb Auto Show 2020 počinje krajem ožujka
Svjetska premijera: Mitsubishi Outlander PHEV

Novi RAV4 Plug-in Hybrid na GA-K platformi uz 306 KS ima svjetsku premijeru na auto salonu u Los Angelesu. Po performansama će ovaj SUV sa standardnim pogonom na sve kotače biti izuzetno zanimljiv – ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,2 sekunde, a emitira emisiju CO2 manju od 30 g/km. Ovu razinu nije postigao niti jedan aktualni plug-in AWD SUV hibrid D-segmenta.

Donijet će najbolje što Toyota može pružiti u RAV4 seriji, inače prvom na svijetu rekreativnom SUV modelu. Prva plug-in hibridna električna verzija RAV4 kruna je više od 20 godina rada kompanije Toyota na području razvoja tehnologiji i proizvodnje hibridnih pogonskih sklopova. Razvili su novu litij-ionsku bateriju velikog kapaciteta i dodali podizač napona jedinici za kontrolu snage hibridnog sustava.

Toyota predstavlja vozilo koje teži tome da bude snažnije i efikasnije od bilo kojeg drugog vozila u svojoj klasi, posebice u emisiji plinova i potrošnji goriva. Uz 60 kilometara vožnje samo na struju omogućit će se znatno više od prosječnih 50 km potrebnih za dnevni promet. 2.5-l Hybrid Dynamic Force benzinski motor jednak je kao i kod standardnog RAV4 Hybrid-a.

Peta generacija RAV4 modela jedno je od najpopularnijih SUV vozila u Europi, što potvrđuje 120.000 novih kupaca od lansiranja nove generacije na tržište početkom ove godine (u regiji Zapadna Europa prodano je više od 105.000 hibrida).

Službeno će nova Toyota RAV4 plug-in hibrid biti predstavljena u drugoj polovini 2020. godine.

KOMENTARI