Specijalno izdanje: EQC Edition 1886

Specijalno izdanje: EQC Edition 1886

Poseban automobil za posebne trenutke, tako Mercedes opisuje specijalnu ediciju modela EQC koja ima svjetsku premijeru u New Yorku

U Barceloni smo isprobali Mercedesov MBUX
Otkrivamo što se najbolje prodavalo na hrvatskom tržištu u srpnju
Film o mladosti i odraslima prožet novim Mercedesom CLA Coupé

Ograničeno izdanje električnog Mercedesa EQC pod nazivom Edition 1886 donosi široku paletu dodataka i usluga koje su prilagođene kupcima, a u vezi su s elektrifikacijom. Pažljivo su odabrani elementi eksterijera i interijera, uz crnu rešetku kombiniranu uz srebrnu boju karoserije. EQC Edition 1886 bit će dostupna samo u toj, srebrnoj boji, a posebno će doći do izražaja crna značka visokok sjaja s posebnim natpisom EQC Edition na blatobranu. 20-inčni crni aluminijski naplatci s deset krakova automobilu daju posebnu draž.

U interijeru se nudi novi dizajn sjedala s presvlakama Artico od umjetne kože te Dinamica mikrofibra u indigo plavoj i crnoj boji dok je na naslonima sjedala izvezen poseban natpis EQC Edition 1886. Isti naziv nalazi se i na središnjoj konzoli. Možete imati i podne prostirke s natpisom EQC.

Treba li posebna EQC edicija na servis, nećete morati sami voziti automobil nego će u razdoblju do šest godina odnosno do šest puta vozilo biti preuzeto i vraćeno natrag kupcu. Usluga će biti dostupna iz kuće kupca, iz ureda ili s bilo kojeg drugog mjesta koje je unutar definiranog radijusa oko ovlaštenog Mercedes-Benz servisa.

Mercedes EQC Edition 1886 može se puniti kod kuće i na javnim punionicama, s tim da je uz mercedes-Benz Wallbox punjenje s AC izmjeničnom strujom kod kuće tri puta brže nego kad se koristi kućna utičnica. Ovisno o punionici, moguće je baterije puniti strujom snage do 110 kW, a buduće vlasnike će posebno obradovati pristup europskoj mreži za brzo punjenje Ionity.

Prema tehničkim podacima, EQC Edition 1886 se uz dva asinkrona motora i pogon na sve kotače i izlaznu snagu od 300 kW odnosno 408 KS i 760 Nm okretnog momenta može voziti najvećom brzinom do 180 km/h, ima doseg s jednim punjenjem do 445 km, a stotku lovi za 5,1 sekundu. Litij-ionske baterije kapaciteta su 80 kWh, mase su 652 kilograma. U prtljažnik stane obujam do oko 500 litara, automobil je dužine 4761 mm, međuosovinski razmak iznosi 2873 mm uz nosivost do 2495 kilograma odnosno teret mase do 445 kilograma. Automobil će se uskoro moći naručiti u Njemačkoj i na drugom zapadnoeuropskim tržištima.

KOMENTARI