Škoda najavljuje novi Kamiq GT

Škoda najavljuje novi Kamiq GT

Iako je za sada predviđena prodaja samo na kineskom tržištu, u dogledno vrijeme možemo očekivati da se sportski SUV model Kamiq GT pojavi i na europskom tržištu

Prva skica novog Škodinog SUV vozila
Treći Škodin SUV imat će naziv Kamiq
Proizvodnja automobila u Kini se vratila na 99,5 posto kapaciteta

Mnogim je proizvođačima Kina postala tržište na kojem se najprije pojavljuju, a tek onda slijede druga tržišta. Novi Kamiq GT peti je Škodin SUV model, a preuzet će mnoge dizajnerske elemente konceptne studije Vision GT iz koje se crpe i drugi modeli.

Nakon Škode Kodiaq GT, velikog SUV modela za sedam osoba, model Kamiq GT će također pokretati snažni benzinski motor snage 162 kW odnosno 220 KS.

Dužina Kamiq GT modela je 4409 mm, što je za oko 19 milimetara duže od europske izvedbe Kamiqa. Uz 2610 mm međuosovinskog razmaka imat će obujam prtljažnika od 463 do 1510 litara, a klasičnu izvedbu Kamiqa pokreće 1.5 MPI motor koji isporučuje 82 kW odnosno 111 KS.

Kamiq GT ima dinamičan izgled, prostran je i nudi praktične karakteristike životnim navikama mlađih kupaca, ali s naglaskom na uživanju u vožnji. Imat će napredna rješenja za povezivanje i moderan infotainment sustav već u standardnoj izvedbi, bez dodatnih nadoplata.

U prednjem dijelu su primjetne oštre linije s rešetkom s karakterističnim vertikalnim rebrima koja se protežu sve do prednjih LED svjetala unutar kojih su smještena dnevna LED svjetla. Pri dnu odbojnika nalaze se veliki vodoravni otvori za zrak i L kromirani dodatak. Uz crne 17-inčne aluminijske naplatke dobio se sportski i dinamički izgled za uklapanje u gradsko okruženje.

Stražnji dio Kamiqa GT preuzeo je dinamičan stil koncepta Vision GT – stražnja LED svjetla dolaze s estetskim, kristalnim strukturama, a pri dnu odbojnika smješten je isti dizajnerski detalj kao i u prednjem, kromiran u obliku slova L.

U interijeru će vozač i suvozač sjediti na sportskim sjedalima s integriranim naslonima za glavu na kojima će biti natpis GT. Ekskluzivni prošivi pojačavaju dinamički izgled unutrašnjosti. Natpis GT nalazi se na još nekoliko mjesta u kabini vozila.

Spomenimo i kako je kineski Karoq u odnosu na europsku izvedbu 50 mm duži, s obzirom da kinesko tržište traži nešto duže modele nego što su u Europi. Na primjer, sve izvedbe njemačkih premium modela Audija A4, BMW-a serije 3 i Mercedes C-klase duže su u prosjeku oko 10 centimetara nego u Europi. Karoq je u klasičnoj izvedbi dostupan uz 1.2 TSI benzinski motor snage 85 kW (115 KS) i 1.4 TSI sa 110 kW (150 KS).

KOMENTARI