Samo s automatikom: Mini s troja vrata i Countryman ostali bez ručnog mjenjača

Samo s automatikom: Mini s troja vrata i Countryman ostali bez ručnog mjenjača

Mini je pred kraj proizvodnje aktualnih generacija pojednostavio proizvodnju, pa tako Mini s trojim vratima i Countryman više nisu dostupni s ručnim mjenjačem.

Vozili smo novi Renault Austral, nasljednika Kadjara, čije cijene startaju od 29.990 eura
I Aston Martin odustaje od ručnih mjenjača
Što sve znamo o prvoj hibridnoj Daciji?

Iako su pripreme nove generacije Minija već gotovo pri kraju, o čemu više možete čitati ovdje i ovdje, a priprema se i nova generacija Countrymana, no aktualne generacije i dalje redovito silaze s proizvodnih traka. No do kraja proizvodnje Mini iz ponude na ovim modelima izbacuje ručni mjenjač!

No to se nije dogodilo radi manje potražnje za ručnim mjenjačem, već radi, sigurno već pogađate, čipova, ali i nekih drugih materijala s kojima postoji problem oko isporuke. ”Radi trenutne situacije oko rata u Ukrajini i nestašici čipova, postoje mnoga ograničenja u lancu opskrbe u čitavoj auto industriji. No kako bi osigurao nesmetanu proizvodnju, Mini je pojednostavio ponudu izvedbi, čime se doprinosi stabilizaciji proizvodnje i redovite isporuke kupcima.” rekli su iz Minija.

Premijera nove generacija Minija i Countrymana je najavljena za kraj ove godine, s početkom prodaje u prvom kvartalu sljedeće godine, a kako stvari stoje, moguće je da u početku neće biti dostupni s ručnim mjenjačem, osim ako se situacija s opskrbom ne popravi.

KOMENTARI