Novi Mini stiže već 2023. godine

Novi Mini stiže već 2023. godine

Na fotografijama vidite još uvijek jako kamufliranu novu generaciju Minija, koja će doživjeti pravu evoluciju stila.

Toyota je započela europsku proizvodnju druge generacije modula gorivnih članaka
Dacia – mali brend s velikim planovima
8 od 10 novih Dacijinih kupaca u Europi zagovara električnu mobilnost

Mini najavljuje novu generaciju najprodavanijeg modela koja stiže već 2023. godine i koji će se proizvoditi u tvornici u Sjevernom Oxfordu, a najkasnije dvije godine kasnije stiže i izvedba bez krova – Mini Cabrio.

Naravno, što se izgleda tiče, bit će riječ o evoluciji, a ne revoluciji dizajna, a glavni model će i dalje biti onaj s troja vrata, dok izvedba s pet vrata još nije potvrđena. Osim toga, glavnu ponudu će činiti motori s unutarnjim sagorijevanjam – benzinski i dizel, a u ponudi će i dalje biti električna izvedba koja će se pak proizvoditi u Kini.

A u suradnji s kineskim Great Wallom se razvijaju i dva dodatna modela. Prvi je model Minor, koji će biti manji od trenutnog Minija, a razvija se i novi SUV koji će biti pozicioniran ispod Countrymana. Oba modela će se proizvoditi u Kini, a nudit će se s istim pogonima kao i klasični Mini.

No iako će vanjski dizajn biti evolucija, u unutrašnjosti nas očekuje revolucija. Naime, šuška se kako će unutrašnjost biti dizajnirana u potpuno novom stilu, s još više mogućnosti personalizacije, a dolazit će i s ugrađenim najnovijim tehnologijama.

KOMENTARI