Ovako će izgledati novi najmanji Volvo SUV

Ovako će izgledati novi najmanji Volvo SUV

Već sljedećeg bi mjeseca Volvo trebao predstaviti potpuno novi električni SUV EX30, a ovo su njegove prve slike.

Tesla osvježila Model 3
Ovo je potpuno novi električni Fiat 600e, a hibrid stiže dogodine
EX30 je najmanji Volvo SUV, a dostupan je samo kao električni model

Prvo je predstavljen najveći električni SUV EX90, a sada Volvo priprema predstavljanje i najmanjeg električnog SUV modela, koji će se na tržištu naći pod imenom EX30. Iako još nije potvrđeno, premijera bi trebala biti već tijekom sljedećeg mjeseca.

Iako još uvijek nema mnogo informacija, Jim Rowan je najavio kako će novi model biti vrlo siguran, imati „pristojnu“ autonomiju, ali i kako će se ponuditi po „vrlo pristupačnoj cijeni“. Naravno, sve to ćemo moći vidjeti uskoro, no ovo je model koji bi trebao pomoći tvrtki Volvo da do 2025. godine godišnje proda preko 600.000 električnih vozila.

EX30 bi trebao biti pozicioniran ispod modela XC40, a nudit će se, naravno ne i kod nas, putem Care by Volvo pretplate, a sve kako bi se privukli što mlađi kupci. I pritom se misli na generaciju Z, koja sada ima oko 20 godina, no koliko si njih stvarno i može priuštiti novi ili bilo kakav drugi automobil je vrlo upitno.

Novi Volvo EX30 će se proizvoditi u Kini, od kuda će se distribuirati po čitavom svijetu. Uz njega Volvo do 2026. godine planira predstaviti šest novih električnih vozila, a cilj je do 2030. godine postati proizvođač isključivo električnih vozila.

KOMENTARI