Škoda najavljuje svoj najjeftiniji električni model – SUV Epiq

Škoda najavljuje svoj najjeftiniji električni model – SUV Epiq

Za 2025. godinu Škoda priprema ulazni električni model kojeg najavljuje koncept Epiq, a riječ je o SUV modelu s najavljenom cijenom od 25.000 eura.

Test: MG4 Electric Luxury
Mercedes konceptom CLA najavljuje budući kompakt
Lexus će u Tokiju predstaviti električne koncepte sljedeće generacije

Danas se sve vrti oko iznosa od 25.000 eura, barem kada su automobili u pitanju, a iako ste prije par godina za taj iznos mogli dobiti auto iz više klase, sada se po toj cijeni nude tek bolje opremljeni i motorizirani modeli gradske klase, tu i tamo koji kompakt i najjeftiniji električni automobili. A upravo će oni dobiti novog konkurenta 2025. godine.

Naime Škoda Epic koncept najavljuje novi najjeftiniji električni model ovog proizvođača koji dolazi u izgledu SUV modela, a čija bi cijena trebala biti oko 25.000 eura. Iako je dizajn hrabriji od ostalih modela ovog proizvođača, treba ipak vidjeti kako će izgledati serijska izvedba.

Nema previše informacija o ovom modelu, no poznato je da će biti dug 410 cm, a nudit će prtljažnik od čak 490 litara. Upravo je Škoda poznata po tome da uvijek nudi ogroman prtljažnik u odnosu na dužinu vozila. Osim toga, dovoljno prostora bi trebalo biti i u unutrašnjosti za svih 5 putnika.

Za sada nema nikakvih informacija oko izbora elektromotora, kao ni kapaciteta baterija, a najavljuje se kako će autonomija biti preko 400 km. Samo nije naznačeno vrijedi li to i za osnovni model ili to vrijedi za najskuplje modela. A sve to bi mogli saznati tek kad Škoda predstavi serijsku izvedbu.

KOMENTARI