Nove i efikasnije plug-in hibridne izvedbe za Citroen C5 Aircross

Nove i efikasnije plug-in hibridne izvedbe za Citroen C5 Aircross

C5 Aircross dobiva novi hibridni pogonski sustav koji će zamijeniti 180 KS snažnu turbo benzinsku izvedbu, a najsnažnija hibridna izvedba s 225 KS dobiva veću autonomiju.

Prije točno 100 godina Citroën je lansirao Tip A
SUV s 30 vanjskih kombinacija
Ovo je novi Citroen C3 Aircross, za gotovo cijeli svijet, osim za Europu

Citroen je najavio nove plug-in hibridne izvedbe za C5 Aircross, a riječ je i o jednoj potpuno novoj izvedbi. Naime, 180 KS snažan benzinac će biti zamijenjen s 1,6-litrenim benzinskim motorom i elektromotorom koji zajedno daju ukupnu snagu od 180 KS i 360 Nm okretnog momenta.

U ovu izvedbu je ugrađena i 12,4 kWh baterija koja omogućuje do 58 km vožnje na struju, a tada je maksimalna brzina ograničena na 135 km/h. Punjenje baterije traje sat i četrdeset pet minuta na 7,4 kW punjaču, a za svakodnevne vožnje vam je dovoljno i punjenje kod kuće. Cijena ovog modela u Francuskoj je 43.650 eura.

Uz novu izvedbu, već poznati plug-in hibrid 225 dobiva novu bateriju s istim brojem ćelija i veličinom, no kapacitet joj se povećao s 13,2 na 14,2 kWh, a što je donijelo 15 % veću autonomiju, pa ona sada iznosi do 63 km. To je povećanje od 9 km u odnosu na ranije. A što se tiče pogonskog sklopa, on se nije mijenjao te se i dalje sastoji od 1,6-litrenog benzinca i elektromotora. Cijena ove izvedbe nije objavljena, te će vjerojatno ostati jednaka sadašnjoj.

KOMENTARI