Električni Citroen Ami kao policijsko vozilo!

Električni Citroen Ami kao policijsko vozilo!

Policija na malenom grčkom otoku Chalk dobila je na korištenje nekoliko električnih Citroen vozila na korištenje, no posebno se ističe maleni Ami, koji sa svojom maksimalnom brzinom od 45 km/h zasigurno neće moći sustići zlikovce.

Vozili smo Citroën C5 Aircross: Dostojan 100. rođendana
SUV s 30 vanjskih kombinacija
Dotjerani Citroen C3 donosi novi dizajnerski potpis marke, ali i nove tehnologije

Šalu na stranu, Ami sigurno neće biti automobil koji će biti izabran za potjeru, no on je dio Citroenove investicije na grčkom otoku Chalk, a dio je to projekta da se sam otok transformira u područje gdje ne postoji onečišćenje prilikom mobilnosti, pa će to biti i prvi eko otok u Grčkoj.

Tom prilikom je donirano 6 električnih vozila, a riječ je o dva modela e-C4, jednom e-Spacetoureru, jednom e-Jumpyju i dva Amija, od kojih je jedan namijenjen policiji, a jedan obalnoj straži. Otok Chalk ima površinu od tek 27 četvornih kilometara, pa autonomija neće biti problem, a na samom otoku je trenutno manje od 1000 stanovnika.

Stoga ni stopa zločina nije velika, pa ni ne čudi da je Ami dobar izbor. Podsjetimo se, on može prevesti dvoje putnika, a maksimalnu brzinu od 45 km/h omogućuje mu elektromotor koji razvija maksimalnu snagu od 6 kW/8 KS. Pritom 5,5 kWh baterija omogućuje autonomiju od 75 km, a punjenje na kućnoj utičnici traje oko 3 sata.

Uz to, zahvaljujući dužini od tek 2,41 m i širini od 1,39 m lako će se provući i kroz najmanje ulice, a i lako će se okrenuti na malom prostoru jer mu je radijus okretanja tek 7,2 metra. Spomenimo i kako je težina praznog vozila tek 485 kg, a tu treba spomenuti kako je riječ o četverociklu, a ne o automobilu.

KOMENTARI