Nova GARAŽA je na svim kioscima: kako povećati snagu benzinskog motora, zamijeniti krov na kabrioletu i pronaći najbolji rabljeni automobil

Nova GARAŽA je na svim kioscima: kako povećati snagu benzinskog motora, zamijeniti krov na kabrioletu i pronaći najbolji rabljeni automobil

Pekli smo se ovog vrućeg ljeta na suncu i izmjerili griju li se podjednako i crni i bijeli automobili. Rezultat je zaista zanimljiv. U Garaži smo pratili dva zanimljiva projekta - povećanje snage motora benzinskog atmosferskog motora snage 160 KS na oko 200 KS te vam dajemo upute kako sami možete zamijeniti krov na kabrioletu.

Nova GARAŽA je na svim kioscima: koliko koštaju novi Golf, Octavia, Vitara, Astra u Hrvatskoj, a koliko u susjednim zemljama?
Nova GARAŽA je na svim kioscima: crossover ili klasični gradski automobil, prvi test nove Suzuki Vitare, kako postaviti visokoprotočni filtar
Nova GARAŽA je na svim kioscima: prvi hrvatski test Honde CR-V 1.5 i Suzuki Vitare 1.0

 

Svake godine se u Hrvatsku uveze nekoliko desetaka tisuća rabljenih automobila. Pronašli smo 10 najpoželjnijih uvoznih automobila koji spadaju u najčešći odabir pri kupnji i uvozu iz inozemstva. U novom broju časopisa GARAŽA istražili smo mračne tajne rabljenih automobila pa ćete uz naše savjete otkriti sve prijevare koje vas mogu dočekati na terenu.

 

Prvi u Hrvatskoj testirali smo Subaru Forester s benzinskim 2.0i motorom snage 150 KS i uvjerili se u sposobnosti pogona na sve kotače. Subaru je vjeran ne samo pogonu na sve kotače nego i boxer motorima koju pružaju posebno iskustvo zahvaljujući svojem niskom težištu, što naročito dolazi do izražaja kod SUV vozila poput Forestera.

Uz Subaru, testirali smo Renault Talisman, Hondu Civic s 1.6 turbodizelskim motorom snage 120 KS, ali i daleko snažniji i bučniji Renault Clio R.S. s 220 KS i Akrapovičevim ispušnim sustavom. Kampirali smo u Toyoti Land Cruiser koja je poslužila i kao spavača soba, a kakvi su se pokazali Nissan Micra i Ford EcoSport također otkrivamo na stranicama novog broja časopisa Garaža na povećanom broju stranica. U električnom Renaultu Zoe usudili smo se zaputiti prema vrhu zagrebačke Medvednice; otkrijte jesmo li stigli do Sljemena.

Tijekom ljeta za destinaciju godišnjeg odmora odabrali smo božanstvene Dolomite umjesto prženja u kratkim hlačicama po morskoj obali. Odradili smo veliku rutu pri ugodnijim temperaturama koju i sami možete prijeći u svojem automobilu, a vrhunac je svakako posjet prijevoju Stelvio kojeg svaki pravi automobilist mora prijeći. Putovali smo i u Moskvu – saznajte kakvi se automobili voze po deseterotračnim avenijama ruske prijestolnice koja je ugostila najbolje svjetske nogometaše. Nakon povratka dočekali smo Vatrene, a uz intervju s hrabrim vozačicama autobusa koje su Vatrene vozile pet sati od zagrebačkog aerodroma do pola milijuna ljudi na zagrebačkom trgu zavirili smo i unutar popularnog autobusa u kabrioletskoj izvedbi te otkrili zanimljive performanse.

U garaži smo otkrili još neke zanimljive trikove o kojima možete čitati na stranicama časopisa GARAŽA.

KOMENTARI