Nova GARAŽA je na svim kioscima: prvi hrvatski test Honde CR-V 1.5 i Suzuki Vitare 1.0

Nova GARAŽA je na svim kioscima: prvi hrvatski test Honde CR-V 1.5 i Suzuki Vitare 1.0

Jel moguće podignuti snagu motora bez drame? Povećali smo snagu, moment i ubrzavanje 1,6-litrenom TDI motoru s 90 na 142 KS (230 Nm na 320 Nm), bez dugoročnih posljedica, uz savjet s 3 zlatna pravila za dulji vijek motora. Novi broj časopisa GARAŽA donosi kompletan postupak povećanja snage

BMW se vraća utrkama izdržljivosti s modelom M Hybrid V8
Blagdanski popusti na BMW vozila spremna za isporuku odmah: Odvezite svoj novi BMW već danas
BMW predstavlja novi električni SUV iX s dosegom od preko 600 km!

Istražili smo zimske gume za SUV automobile jer su zbog specifičnosti u odnosu na osobne automobile ove gume posebno razvijene zbog opterećenja uzrokovanog većom masom i nosivošću vozila, a otkrivamo i Ahilovu petu zimskih guma.

S velikim zadovoljstvom provozali smo najnoviju, četvrtu generaciju SUV-a Honda CR-V, a uz ovaj ekskluzivni test donosimo još jednu ekskluzivu – test nove Suzuki Vitare s osnovnim 1.0 turbobenzinskim motorom koji mijenja prethodni 1,6-litreni atmosferski. Može li manji motor biti zabavniji i štedljiviji? Saznajte u novoj Garaži u kojoj donosimo opširan test također osnovnog motora u Alfi Romeo Giuliji, ljepotici koja nas je višestruko iznenadila. Pokrenuli smo motor Citroena C4 Cactus te isprobali kakav je ovjes na neravninama, jesu li Francuzi i dalje udobni dok Dacia Duster uz pogon na sve kotače omogućuje odlazak u bilo kojem smjeru, u bilo koje doba godine, bez straha.

Otvorili smo vrata garaže u kojoj živi 48-godišnjak. BMW 1600-2, dvovratni „deda“ nas je oduševio kao i njegov ponosni vlasnik Danijel kojem nije bilo žao uzeti (dodatni) kredit kako bi ga s ocem doveo u vozno stanje. Pronašli smo 10 automobila koji su se dobro vozili, imali problema s hrđom i trošili previše ulja, donosili inovativne ideje, pomicali granice sigurnosti, a zatim zaboravljeni.

Prošli mjesec bio je vrlo aktivan što se tiče događanja pa smo nakon povratka iz Pariza s auto salona otišli do Varaždina kako bismo popratili prvi Cars & COffee Croatia događaj, a zanimljive su i fotografije koje donosimo s Track Daya iz Novog Marofa na kojem je Blacklisted okupio više od stotinu vozača.

Novinari časopisa Garaža bili su vrlo vrijedni te su istražili što kupiti za 15.000 eura – kupiti novi Clio ili Mercedes s 200.000 km, a Željko nam donosi prvi nastavak male škole driftanja. Stiže nam zima, a u zimskim radostima ne uživaju samo djeca nego i neki odrasli. Saznajte kakve sve vrste lanaca za snijeg postoje te koje odabrati kako se snježna idila ne bi pretvorila u neželjenu avanturu jer i vrhunske zimske gume mogu posustati.

U tehnološkom dijelu časopisa Garaža broj 5 bavimo se skretanjem stražnjih kotača automobila, istražili smo koje sve benefite donosi pri nižim i višim brzinama vožnje. Napravili smo i zanimljiv eksperiment: šest automobila u koloni na simuliranom raskrižju podvrgnuli smo mjerenjima kroz dva načina kretanja sa semafora te dobili zanimljive zaključke. Hrvatske će prometnice uskoro nadgledati nove prometne kamere, a mi smo istražili radi li se o dodatnom punjenju proračuna ili je i prevencija u prvom planu.

KOMENTARI