Nova GARAŽA je na svim kioscima: koliko koštaju novi Golf, Octavia, Vitara, Astra u Hrvatskoj, a koliko u susjednim zemljama?

Nova GARAŽA je na svim kioscima: koliko koštaju novi Golf, Octavia, Vitara, Astra u Hrvatskoj, a koliko u susjednim zemljama?

Jesu li automobili u Hrvatskoj stvarno preskupi? Često čujemo kako su cijene u drugim državama niže pa smo istražili koliko koštaju neki od najpopularnijih modela poput Golfa, Octavije, Vitare, Astre u pet susjednih nam država te u Njemačkoj.

Abarth 500e: električna zvjerka
Abarth je predstavio novu gamu i novu boju za 2023. godinu
Najavljen je nabrijani gradski SUV: Pulse Abarth

Kojih je to 10 najjeftinijih automobila s 4×4 pogonom? Već za 100.000 kuna možete dobiti pogon na sve kotače te bezbrižno krenuti na skijanje. Što se sve može dogoditi ukoliko vam u nedjelju navečer na autocesti pukne guma, a u prtljažniku nemate rezervnu, otkrivamo u detaljnom izvještaju kroz koji smo i sami prošli.

U garaži je Damir svoj Fićek pretvorio u sportski Abarth. Čitatelj Garaže Nino u svojoj je pak garaži napravio bicikl na električni pogon. Otkrijte zanimljive detalje iz ova dva projekta koje povezuje ljubav prema šarafljenju i dostizanju novih granica.

Testirali smo 280 konjskih snaga snažan Renault Megane R.S. s kojim smo ostvarili tvorničko ubrzavanje za samo 5,8 sekundi do 100 km/h. Preko aplikacije na pametnom telefonu pokrenuli smo motor Land Rovera Discovery Sport te još puno toga napravili samo dodirom po ekranu. Što još nudi Discovery Sport za 613.000 kuna otkrijte u novom broju časopisa Garaža.

Kakva je majstorica Mazda2 Takumi s benzinskim motorom snage 90 KS u prepoznatljivoj crvenoj boji? Koliki predmeti stanu u karavansku izvedbu Renaulta Megane te što od opreme nudi Limited oprema? Naš testni tim istražio je i Citroen C3 Aircross uz benzinski motor snage 110 KS.

Dočekali smo novu generaciju Porschea 911 992, a u novom broju Garaže vraćamo se u daleku prošlost, u 1963. godinu, kad je po prvi put predstavljen model 901 kojem je kasnije naziv promijenjen u 911. Detaljno smo prošli kroz sve generacije popularnog Elfera za kojim ćete se uvijek okrenuti.

Posjetili smo Padovu u kojoj je održan tradicionalni Auto Moto d’Epoca te izdvojili najzanimljivije oldtimere, a u rubrici retro prisjećamo se Citroena 2CV koji je morao prihvatiti četiri odrasle osobe, 50 kg krumpira, razvijati 60 km/h, trošiti 3 l/100 km i biti pouzdan. Udobnost je bila važna pa se ovjes testirao na izoranom polju s košarom jaja u prtljažniku koja su morala ostati nerazbijena.

Krećete li na skijanje, provjerite stanje na cestama ali i najbolju rutu uz pet mobilnih aplikacija koje smo detaljno testirali. Moći ćete izbjeći i plavce, pratiti promet uživo, pa čak i prosječnu brzinu za pojedine ulice u kojima je veća gužva.

Nije bilo lako gledati Rally Show Santa Domenica, s obzirom na vremenske uvjete, ali kako je tek bilo (od)voziti poznati i popularni rally nadomak Zagreba po šljunku. Uz obaveznu opremu za RSSD – zimske cipele, kabanicu, avanturistički duh i set gedora ispratili smo najdraži rally.

KOMENTARI