Na jesen stiže i treći Honda SUV: ZR-V

Na jesen stiže i treći Honda SUV: ZR-V

Potpuno novi model ZR-V će biti pozicioniran između manjeg modela HR-V i većeg modela CR-V, a namijenjen je mlađim kupcima.

Novi Duster stiže već dogodine, a još veći SUV sa 7 sjedala Dacia priprema za 2025. godinu
Novi teaser za Renault Austral otkriva njegovu bočnu siluetu
Novi DS 7 je stigao i u Hrvatsku, a cijene kreću od 46.440 eura za dizel izvedbu

Potpuno novi model u C-SUV segmentu od ove jeseni će biti Honda ZR-V, model koji je smješten između već dva poznata imena – HR-V i CR-V. Honda kaže kako je ovaj model namijenjen mlađim kupcima koji traže elegantno, snažno i zabavno vozilo.

A ako vam je vanjski izgled poznat, nije ni čudno, jer uz manje preinake na detaljima, ovo je model HR-V za američko tržište. Naime, kod njih se HR-V kakav mi poznajemo, neće prodavati, pa je ovo najmanji model na tamošnjem tržištu. A kao i veći CR-V, dolazit će samo s hibridnim pogonskim sklopom, koji dolazi pod oznakom e:HEV.

On se temelji na dvolitrenom četverocilindričnom benzincu s Atkinsovim ciklusom s izravnim ubrizgavanjem, a iako nije specificirano, maksimalna snaga bi trebala biti ista – 135 kW/184 KS i 315 Nm okretnog momenta. Također, nigdje nije navedeno, ali izgleda kako ZR-V neće imati pogon na sva četiri kotača, ni kao opciju.

U Hondi ističu kako ovaj model donosi prostranu unutrašnjost koja je napravljena od kvalitetnih i mekih materijala, a ističu i kako prtljažnik ima maksimalni obujam od 1291 litru, naravno, kada su stražnja sjedala preklopljena.Tu je i digitalna instrument ploča poznata iz ostalih novih modela, kao i 9-inčni središnji multimedijski zaslon. Više će detalja biti objavljeno na ljeto.

KOMENTARI