Na jesen stiže i treći Honda SUV: ZR-V

Na jesen stiže i treći Honda SUV: ZR-V

Potpuno novi model ZR-V će biti pozicioniran između manjeg modela HR-V i većeg modela CR-V, a namijenjen je mlađim kupcima.

Renault najavljuje potpuno novi kompaktni obiteljski SUV pod imenom Symbioz
Vozili smo novi Renault Austral, nasljednika Kadjara, čije cijene startaju od 29.990 eura
Veliki redizajn za Nissan Qashqai

Potpuno novi model u C-SUV segmentu od ove jeseni će biti Honda ZR-V, model koji je smješten između već dva poznata imena – HR-V i CR-V. Honda kaže kako je ovaj model namijenjen mlađim kupcima koji traže elegantno, snažno i zabavno vozilo.

A ako vam je vanjski izgled poznat, nije ni čudno, jer uz manje preinake na detaljima, ovo je model HR-V za američko tržište. Naime, kod njih se HR-V kakav mi poznajemo, neće prodavati, pa je ovo najmanji model na tamošnjem tržištu. A kao i veći CR-V, dolazit će samo s hibridnim pogonskim sklopom, koji dolazi pod oznakom e:HEV.

On se temelji na dvolitrenom četverocilindričnom benzincu s Atkinsovim ciklusom s izravnim ubrizgavanjem, a iako nije specificirano, maksimalna snaga bi trebala biti ista – 135 kW/184 KS i 315 Nm okretnog momenta. Također, nigdje nije navedeno, ali izgleda kako ZR-V neće imati pogon na sva četiri kotača, ni kao opciju.

U Hondi ističu kako ovaj model donosi prostranu unutrašnjost koja je napravljena od kvalitetnih i mekih materijala, a ističu i kako prtljažnik ima maksimalni obujam od 1291 litru, naravno, kada su stražnja sjedala preklopljena.Tu je i digitalna instrument ploča poznata iz ostalih novih modela, kao i 9-inčni središnji multimedijski zaslon. Više će detalja biti objavljeno na ljeto.

KOMENTARI