Honda je konačno predstavila i europsku inačicu nove generacije modela CR-V

Honda je konačno predstavila i europsku inačicu nove generacije modela CR-V

Do kraja godine na europsko tržište stiže šesta generacija Honde CR-V, a bit će dostupna u hibridnoj i plug-in hibridnoj izvedbi.

Započela prodaja osvježenih Peugeot SUV-ova: novi 3008 i novi 5008
Subaru je proizveo 20 milijuna vozila s pogonom na sva četiri kotača
Predstavljen je novi Subaru WRX, a nova STI izvedba se još čeka

Honda CR-V jedan od najprodavanijih automobila na svijetu, a Honda je upravo predstavila europsku izvedbu ovog modela, koji će se na tržištu naći do kraja godine, a u ponudi će biti samo u hibridnoj izvedbi, i to kao standardni hibrid (e:HEV), ali po prvi puta i kao plug-in hibrid (e:PHEV).

Kao što se i očekivalo, promjene u dizajnu u odnosu na sjevernoameričku izvedbu su minimalne, a hibridnu i plug-in hibridnu izvedbu ćete prepoznati po dodatnom otvoru za punjenje strujom koja se nalazi na blatobranu kod vozačevih vratiju, te po oznakama.

Honda za sada nije otkrila puno tehničkih specifikacija, pa se ne zna ni kolika je snaga pojedine izvedbe, no zna se kako će e:PHEV izvedba nuditi do 82 km vožnje samo na struju, a punjenje baterije do 100 % traje oko 2,5 sati, no nije specificiran ni kapacitet baterije, ali ni snaga punjenja.

Obje izvedbe kao osnovu imaju 2,0-litreni atmosferski benzinski motor, kao i automatski mjenjač.  I novi CR-V će imati AWD pogon na sve kotače, no još nije poznato u kojim kombinacijama, iako se na fotografijama vidi AWD oznaka kod e:HEV izvedbe.

Novi model je nešto veći, pa bi i prostranost trebala biti još veća, iako je i do sada CR-V nudio najviše prostora u klasi, a poboljšan je i dizajn i kvaliteta unutrašnjosti. Dizajnerski ona podsjeća na novu Hondu Civic, a donosi 7-inčnu digitalnu instrument ploču, 9-inčni multimedijski zaslon, ali i odvojene komande klimatizacije s kotačićima, što olakšava korištenje.

Naknadno će biti poznato više informacija, a tada bi trebale biti objavljene i cijene novog modela, koji je napravio veliki korak naprijed u odnosu na prethodnika.

KOMENTARI