I Toyota C-HR dobiva opremu GR Sport, a promjena ima i kod C-HIC paketa opreme

I Toyota C-HR dobiva opremu GR Sport, a promjena ima i kod C-HIC paketa opreme

Toyota je pripremila GR Sport paket opreme i za model C-HR, a u ponudi je i oprema C-HIC s novim kombinacijama dvobojne karoserije i dvobojnim kožnim presvlakama, kao i novim aluminijskim naplatcima.

Toyota u prvoj polovici ove godine prodala 18 posto više hibridnih modela
Dopadljiv kompaktni SUV sportskog izgleda
Novi izgled, ali i novi motor u Toyoti C-HR

Toyota je pripremila novosti za svoj kompaktni SUV C-HR za 2021. godinu, a riječ je o novim i obnovljenim paketima opreme. Tako sada paket opreme C-HIC donosi nove boje karoserije i unutrašnjih obloga, nove dvobojne kombinacije boja, dvobojne kožne presvlake i nove aluminijske naplatke u veličini od 18 inča.

U ponudu stiže i potpuno nova oprema GR Sport koja donosi snažniji nastup. Tako se sprijeda mogu uočiti crne pozadine logotipa i kućišta glavnih svjetala, sjajno crni središnji dio branika i okvira svjetala za maglu te tamno kromiranu masku i novi prednji spojler.

Straga se mogu primijetiti sjajni crni okviri katadioptera, novi donji dio branika i crna pozadina znače, dok se s boka mogu vidjeti novi 19-inčni aluminijski naplatci i sjajne crne letvice na vratima. C-HR GR Sport je dostupan u devet dvobojnih kombinacija, uključujući i novu kombinaciju boju karoserije Dynamic s crnim krovom, koja je dostupna samo kod ovog modela.

Unutrašnjost donosi novo uređenje Cool Silver s presvlakama od alkantare ili tkanine, a obje dolaze s crnim i sivim šavovima. Upravljač je presvučen perforiranom kožom sa šavovima od crvenog konca, a tu su i jedinstvene letvice na pragovima, kao i posebna animacija prikaza s temom GR na ekranu između instrumenata.

GR Sport izvedba dolazi bogato opremljena, a uključuje LED duga svjetla, automatsko preklapanje retrovizora, zatamnjena stakla i pametni sustav ulaska, a u opciji su električno podesiva i grijana prednja sjedala i JBL audio sustav.

Iz Toyote kažu kako su poradili i na ovjesu i upravljaču, pa bi dinamička svojstva GR Sport modela trebala biti nešto bolja od klasične izvedbe. Osim toga, svi C-HR modeli dobivaju i najnovije Toyota Safety Sense sustave kao što je sustav predsudarne zaštite (PCS) s novim funkcijama koje uključuju pomoć u zakretanju upravljača u nuždi (Emergency Steering Assist – ESA) povezanu s otkrivanjem pješaka danju i sustavom pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance). Sustav pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance) pruža upozorenje i automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnom kolničkom traku, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja.

Dodatni novi sustavi koji unapređuju pomoć vozaču i sigurnost, uključuju prilagodljivi tempomat punog raspona (Full Range Adaptive Cruise Control – ACC), kombinaciju čitanja prometnih znakova (Road Sign Assist) s inteligentnim, prilagodljivim tempomatom (Intelligent Adaptive Cruise Control) koji omogućava jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi. Prodaja novog modela C-HR GR Sport kreće tijekom 2021. godine, a cijena će biti objavljena naknadno.

KOMENTARI