Honda otkrila sve detalje o novoj generaciji kompaktnog SUV modela HR-V

Honda otkrila sve detalje o novoj generaciji kompaktnog SUV modela HR-V

HR-V, kompaktni SUV iz Honde u novoj generaciji dolazi samo s hibridnim pogonom, a krasi ga i ljepši vanjski i unutarnji izgled, kao i puno više prostora za putnike i prtljagu.

Honda je predstavila novi Civic za SAD, a europska izvedba neće biti puno drugačija
Hyundai je u SAD-u predstavio sedmu generaciju kompaktne limuzine Elantre
Yaris Cross Adventure i Premiere Edition najavljuju dolazak novog gradskog SUV-a

Honda je prije dva mjeseca otkrila prve fotografije nove generacije modela HR-V, no dane informacije su bile prilično šture, pa je tako Honda jučer objavila nove fotografije, ali i tehničke karakteristike novog kompaktnog SUV-a.

Nova Honda HR-V dolazi isključivo s hibridnim pogonom oznake e:HEV, a sastoji se od dva elektromotora koji su upareni s 1,5-litrenom i-VTEC benzinskim motorom, a ukupna snaga sustava je 96 kW/131 KS, a nudi se i 253 Nm okretnog momenta.

Sustav uključuje tri izmjenjiva načina vožnje, koja se automatski uključuju prema zahtjevima. Za vrhunsku učinkovitost, HR-V se vozi u električnom načinu rada, neprimjetno prelazeći u hibridni način kod potrebe za velikim okretnim momentom, odnosno na benzinski motor koji se koristi u vožnji većim, konstantnijim brzinama. Dinamika vožnje poboljšana je pretprogramiranim načinima rada – Sport, Normal i Econ, dok se dodatni način vožnje B može odabrati preko mjenjača, za jače regenerativno kočenje i pravi EV osjećaj.

Deklarirana potrošnja goriva je 4,0 litre. U novoj generaciji je HR-V prvi put opremljen Hondinim sustavom SENSING koji sadrži sveobuhvatan niz vodećih u klasi naprednih sigurnosnih tehnologija i pomagala za vozača.

U unutrašnjosti nas očekuje novi 9-inčni središnji multimedijski sustav, s odvojenim komandama klima uređaja, a tu je i puno više prostora za putnike. Vozačka pozicija je povišena 10 mm, dok putnici na stražnjim sjedalima sada imaju 35 mm više prostora za koljena, a i nagib stražnjeg naslona je povećan. Putnike straga čekaju i ventilacijski otvori, ali i USB priključci za punjenje, kao i praktična polica na koju možete postaviti mobitel dok se puni.

Na tržište nova Honda HR-V dolazi do kraja godine, a tada će biti poznate sve cijene i paketi opreme, a ne sumnjamo kako bi ovaj model mogao biti uspješniji i od prve generacije ovog modela.

KOMENTARI