Mercedes na New York Auto Show predstavlja 6 svjetskih premijera

Mercedes na New York Auto Show predstavlja 6 svjetskih premijera

NYIAS 2019 počinje za tjedan dana, ali već počinju najave noviteta koje ćemo vidjeti u New Yorku, a Mercedes se već hvali sa šest novih modela

Automobili koji stižu u 2019. godini
Honda HR-V: redizajn i novi motori u ponudi
Octavia se i dalje najviše traži kao novi automobil u Hrvatskoj

New York International Auto Show počinje 19. i traje do 28. travnja 2019. Ali, dva dana prije počinju novinarski dani pa će noviteti već tad biti poznati. Ali, već se sad zna da će Mercedes-Benz predstaviti sedam novih modela automobila.

Mercedes-Benz i Mercedes-AMG ofenziva donosi nekoliko zanimljivih modela u New York: GLS i GLC Coupé plus unaprijeđeni Performanse modeli GLC SUV i GLC Coupé te po prvi put predstavljanje CLA 35 4Matic i A 35 4Matic Saloon modela.

GLS je najluksuzniji novi Mercedes-Benz SUV, to je u biti S-klasa među SUV-ovima. Premium SUV ponudit će prostranost, posebno u drugom redu sjedala jer koristi 60 mm duži međuosovinski razmak. Tri potpuno podesiva sjedala nude svim putnicima velik prostor i izvanrednu udobnost sjedenja. Aktivni ovjes E-Active Body Control baziran na naponu od 48 volti poznat je iz novog GLE modela te osigurava vrhunsku udobnost ovjesa, agilno upravljanje i dobre off-road sposobnosti. GLS će biti opremljen najnovijom generacijom Mercedes-Benzovih sustava pomoći koji pružaju podršku vozačima u vožnji.

Mercedes-Benz GLC Coupé (C253), AMG Line, u Hyacinth Red metalik boji

GLC Coupé se najavljuje kao fascinantan dizajn koji zadovoljava visoku inteligenciju. Osvježeni Mercedes-Benz GLC Coupé impresionira svojim prepoznatljivim izgledom, inovativnim sustavima pomoći pri vožnji, novom rasporedu motora i najnovijoj generaciji multimedijskog sustava MBUX sa širokim rasponom opcija upravljanja. Karakteristične off-road značajke uključuju dominantnu prednju stranu, snažne konture i standardne kromirane detalje kao što su prednji i stražnji odbojnici. Poboljšani su sustavi pomoći pri vožnji.

Performance oznaka na GLC i GLC Coupéu donosi poboljšanu dinamiku vožnje i inovativnu kontrolu gestama, MBUX infotainment sustav. Na vanjskom dizajnu izražajan je prednji dio s AMG specifičnom rešetkom hladnjaka koja se širi prema dnu, a okomite crne rešetke odmah privlače pogled. Precizna LED High Performance prednja svjetla pojačavaju vizualni dojam.

Novi Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC naglasak stavlja na dinamičnu dinamika u kultnom dizajnu – entry-level AMG model impresionira snažnim 2.0-litarskim četverocilindričnim motorom s turbopunjačem, 7-stupanjskim prijenosom s dvostrukom spojkom i uzbudljivim dizajnom. Vanjski styling postiže se uz tanak, sportski struk, proširene lukove kotača i dva ispupčenja na poklopcu motora. Interijer s potpuno digitalnim ekranima odiše kvalitetom i elegancijom.

Mercedes-AMG A 35 4MATIC Saloon u Denim Blue boji

Mercedes-AMG A 35 4MATIC Saloon je sportski hatchback model s četiri vrata. Uz turbopunjeni 2,0-litreni četverocilindrični motor, AMG Speedhift DCT 7G mjenjač s dvostrukom spojkom, AMG ovjes i varijabilni AMG Performance 4MATIC pogonski sustav na svim kotačima jamči se izvanredna dinamika vožnje. Atraktivan početni model u sadašnjem AMG portfelju privući će mlade koji traže visoku razinu izvedbe i prostranost za putnike i prtljagu.

KOMENTARI