Novi Mercedes-Benz GLC

Novi Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLC kombinira odlične cestovne i terenske vozne karakteristike s prostranošću, praktičnošću i udobnošću

Koliko prostran i robustan kompaktni automobil može biti?
Na hrvatsko tržište stigao je najkompleksniji Mercedes
Mercedes na New York Auto Show predstavlja 6 svjetskih premijera

Najnovija generacija Mercedes-Benza GLC uključuje napredne pionirske tehnologije, prepoznatljiv dizajn, povezivost i tehnološki napredne informacijske i zabavne sustave. Mišićavo izvedene površine i prepoznatljivi detalji kao što su kromirani elementi, koji se sada standardno protežu od prednjeg do stražnjeg kraja, redizajnirana prednja svjetla u obliku baklje i snažno istaknuta prednja maska s dinamično oblikovanim dvostrukim prečkama i dijamantnim uzorkom osiguravaju upečatljiv terenski karakter. Dostupne boje karoserije sada uključuju i grafitno sivu.

U unutrašnjosti novi GLC kombinira luksuz uz izradu na uobičajeno visokoj razini. Zaslon informacijsko-zabavnog sustava ima veće dodirne zaslone. Štoviše, najnovija generacija MBUX – Mercedes-Benz User Experience multimedijskog sustava impresionira intuitivnim i raznovrsnim operativnim opcijama kao što su dodir, kontrola gestama i optimizirani sustav glasovnih naredbi.

Upozorenje prilikom izlaska, funkcija koridora za slučaj nužde i funkcija detektiranja kraja kolone u prometnoj gužvi neki su od sustava pomoći u vožnji koji su značajno prošireni i nadopunjeni funkcijom. Novost također predstavlja Trailer Manoeuvring Assist funkcija koja pruža pomoć prilikom manevriranja prikolicom unazad.

Prodaja Mercedesa GLC krenut će sredinom 2019, a GLC će biti opremljen novim benzinskim i dizelskim četverocilindričnim motorima najnovije Mercedes-Benz obitelji, s većom snagom i nižom potrošnjom dok će se ostali motori naći u ponudi kasnije tijekom 2019. godine. Kod benzinskih motora uštedu goriva omogućit će novi 48-voltni električni sustav s remenom pokretanim starterom-generatorom.

Ključna značajka M 264 dvolitrenog četverocilindričnog motora iz Mercedes-Benza je povećanje snage uz značajno nižu potrošnju goriva. U izvedbama GLC 200 i GLC 300, M 264 četverocilindrični motor zamjenjuje prethodni M 274 motor, dok OM 654 četverocilindrični dizelski motor zamjenjuje prethodni OM 651 motor.

KOMENTARI